Röle bağlantıs nasıl olur ?

azat_

Üye
Katılım
26 Ara 2013
Mesajlar
264
Puanları
1
s.a arkadaşlar resimdeki gibi bir derem var 12 Volt rölem var şimdi bu rölenin çıkışına 12 V olt fan bağlamak istiyorum acaba bu fnı ve güç kaynağını + - şeklinde nasıl bağlarım rölenin 3 tane çıkışı var bilgi verirmisiniz acaba ???


El00rz.jpg
 
rolenin no yazan kontağına 12v un bir ucunu gir diğerinden çıkıp fana ver - ucunuda fana ver roleyi çektir fan dönecektir slm
 
Son düzenleme:
Artıyı direkt fana bağla - yi röle çıkışına, fanın diğer ucunu da röle çıkışına. Röle çekince kontak kapanır ve - voltaj da fana ulaşır.
 
ya arkadaşlar böyle değilde işte 1 nolu uca güç kaynağının - ucu ortada ki ucu fanın + sı şeklinde anlatırsanız dahah iyi olur diğer türlü kafam karıştı biraz..
 
Kardeş 2 numaraya + gir 3 numarayada fanın + sını gir. - yi direk fana bağla Ama roleyi enerjilendirmen için onada + - vermelisin rolenin tam resmini yollar san onuda söyleyebilirz. Bide role enerjilenince fanın çalışma mantığı nasıl olcak biraz daha bilgi verirsen iyi olur .

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
devrenin ve rölenin tam şeması :

zRDXvO.jpg


ilgin için teşekkür ederim ihsan hocam ....

hocam devrenin çalışma mantığı şöyle olacak bizim telefonla cihaz kontrol devremiz var bende buna bir fan bağlayıp telefonla açıp kapatmak istiyorum bunun da videosunu çekmek istiyorum amacmız bu bildğiğin basit 12 V fan yani başka bişey değil ...
 
Rica ederim kardeşim dediğim gibi 2ye + gir, 3ede fanın + sını bağla, - yide direk fana bağlarsan role enerjilerinin ce fanin çalışmış olur kolay gelsin ..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
tmm yaptım oldu teşekkür ederim saolun acaba bu bağlantı şekli sadece fan için mi geçerli yoksa yoksa bütün cihazlarda aynı mı ??
 
Abi anlatmıstim sana ,butn chazlarda aynıdir çekecegn akıma dikkat et röle kontak yakmasın

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Mantık olarak bir çok uygulama da yapılabilir. Ama kurmuş olduğun sisteme uygunluğu şart tabiki ...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst