Proje Ödevi Yardım..

angelss288

Üye
Katılım
13 May 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
34
S.a arkadaşlar mekatronik bölümü ögrencisiyim ve hocamız bir ödev verdi:
1.)3 FAZLI ASENKRON MOTORUN ÇALIŞTIRILIP DURDURULMASI GEREKMEKTEDİR.PANELDEN MOTOR ÇALIŞTIRILABİLMELİ VE DURDURULABİLMELİDİR MOTORUN ÇALISMA VE DURMA DURUMLARI EKRANDAN İZLENEBİLMELİDİR.AYNI ZAMANDA EKRANDA HIZ ARTIŞ VE AZALMATUŞLARI BULUNMALIDIR.BU TUŞLARLA HIZ İNVERTER ARACILIGI İLE KONTROL EDİLMELİDİR ANLIK HIZ DEĞERLERİ EKRANDA İZLENMELİDİR.
2.) 3 FAZLI REDÜKTÖRLÜ VE FRENLİ ASENKRON MOTOR İLE POZİSYON KONTROLÜ YAPILACAKTIR.PANELDEN START VERİLDİGİNDE MOTOR MİLİ TAM 40 TUR ATACAK VE MOTOR DURCAKTIR.DURMA İLE BERABER MOTOR FRENLENECEKTİR. 2 SANİYE BEKLEME TAMAMLANDIKTAN SONRA MOTOR 40 TUR GERİYE DÖNECEKTİR.ÇALIŞMA PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK VE ANCAK STOPLA SONLANACAKTIR MOTOR İLERİ ÇALIŞIRKEN PANELDE İLERİ ÇALIŞMA GERİ DÖNERKEN GERİ ÇALIŞMA YAZACAKTIR.AYNI ZAMANDA KAÇ TUR ATILDIGI KAÇ KERE İLERİ GERE ÇALIŞTIGI BİLGİSİDE EKRANDA OLACAKTIR.KONUM BİLGİSİNİ ENCODERDEN ALINIZ.
1. olayda hepsini yapıyorum ama bi türlü panele motorun anlık hızını aktaramıyorum onu nasıl yapabilirim acaba şimdiden teşekkürler.ÖDEVİ YARIN TESLİM EDİCEM BİRAZ YARDIM LÜTFEN
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Önce inverterin ne ise onun kapsamlı bir kullanım kılavuzunu netden indirip bir güzel hatmetmelisin ; ne inverter kullanıyorsan bizede söyle bizde bir fikir telakkisi yapalım :)
 
Önce inverterin ne ise onun kapsamlı bir kullanım kılavuzunu netden indirip bir güzel hatmetmelisin ; ne inverter kullanıyorsan bizede söyle bizde bir fikir telakkisi yapalım :)
Siemensin micromaster'da ben herşeyi yapıyorum panelden açma kapama vs ama birtek motorun hız artışını panelde görmek istiyor onu yapamıyorum o konuda bi yardımın olabilirmi hız artış tuşuna bastıgımda ekrandaki hız ibreside oynicak veya azaltma tuşuna basınca tam tersi gibi...
 
inverterden baglantıları çok sıkıntı degil.Benim için önemli olan simatic menagerde devreyi tasarlayıp wincc flexiblede görsellik kazandırmak amaç o ödevde :D ama ben bitek motorun anlık hız degişimini istiyor panel üzerinde onu yapamadım
 
2. projeyi bir PLC ve HMİ ile mi yapacaksın ; yoksa ben mi yanlış anladım ?
 
evet s7 300 kullanıyoruz üniv. de o var bitek :)
 
Inverter'in hız çıkışı var mı? Varsa ne? (4-20mA, 0-10V veya haberleşme üzerinden mi)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst