Proje Ödevi Yardım..

mikromasterin analog çıkışını, PLC nin analog akım girişine bağla (0-20mA) PLC programında bu analog girişi bir word alanına transfer et ve bu alanı ekranda kullanacağın Gauge nesnesine 0-100 ölçeğine scala ederek tag olarak bağla.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
korfez mrb.konuyu örnek programla açıklarsanız daha anlaşılır olur.
 
PLC de analog girişi 0-20mA. akım olarak ayarla. ve ob1 de şunu yaz
L PIW 752 (analog giriş adresini 752 diye salladım sen kendi plc giriş adresini yazarsın)
T DB1.DBW0 (verinin 1 numaralı datablokta 0 numaralı alana yazıldığı kabul edilirse)


sonra wincc flex. geç tag kısmında db1 e ait w0 ı ekle ve gene burada tag kısmında properties altından lineer scala kısmına gir ve enable yap. PLC için ayrılan kısma alt 0 üst 27648 yaz HMI için ise alt 0 üst 100 yaz
sonra screen kısmına bir gauge nesnesi ekle bu nesneyi az önce scala ettiğin taga ekle.
Artık eklediğin gauge nesnesi sana motorun hızını yüzde olarak verecektir. yani 100 ise tam devir 35 ise tam devirin yüzde 35 i.

ama yok hocam ben bu nesnede motorun devrini d/dk göreceğim diyorsan o zaman tag kısmında lineer scala yaparken hmi tarafına alt seviye 0 üst seviye için motor etiket devrini gir ve ekrandaki gauge nesnesinin kadranını max motor devrini gösterecek şekle getir. bunun için gauge nesnesini sağ tık, proporties, scale ve açılan range kısmında value değerine verdiğin alt ve üst değere gçre gauge nesnesi kadranı ayarlanır ayrıca ölçklendirme çizgileri için gradation değerini arttırabilirsin.

micromaster analog çıkışını ki 420 de bu 0-20mA arası akım çıkışı verir bunu plc analog giriş kanalına bağla. En son plc ve paneli yükle ve izle
Umarım yeterince detaylı açıklayabilmişimdir. kolay gelsin.
 
Merhaba,

."" KONUM BİLGİSİNİ ENCODERDEN ALINIZ."" Cümlesini görünce bir alternatif önereyim dedim.
Birim zamanda encoderden kaç pulse aldığınızı takip ederek gerekli matematiksel işlemlerle anlık hız bilgisini alabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst