Programcılığa Hangi Dilden Başlamalıyım?

Katılım
18 Ağu 2011
Mesajlar
32
Puanları
1
arkadaslar programcılık hakkında hiç bilgim yok sizce hangi dilden bslamalıyım? hangisi en basit? lütfen onerdiğiniz dili hangi editörde yazmam gerektiğini solermisiniz
 
Ne programcılığı olduğuna bağlı. PLC mi, Mcu mu, PC mi? Pc içinse bence java. Basit olsun dersen delphi ve visual basic var.
 
Programcılığa yeni başlıyorsanız, size önerim ilk önce algoritma mantığını öğrenmeniz. Eğer algoritma olayını kavrarsanız, her dil ile program geliştirebilirsiniz(her tür programcılık için geçerlidir). Sonuçta dil amacınıza ulaşmak için kullandığınız yol. Okullarda ingilizceye yakın komutları olduğundan pascal veya görseli delphi öğretilir. Ticari maksatla kullanılan uygulamalarda ise C ve türevleri geçerlidir. Piyasada bu konuda yazılmış kitaplar mevcut, alıp inceleyebilirsiniz.
PLC konusunda megep modülleri, kurslar ve kaynak olarak Salman Kurtulan hocanın kitabından faydalanabilirsiniz.
 
Programlamaya başlamak istiyorsan,C# gibi nesneye yönelik daha çok görsel olan dilleri tercih etmelisin. daha sonra "ben meraklıyım arkadaş bilgisayarın herşeyini öğrenecem" diyorsan o zaman C++,C,Assembly'i sırasıyla öğrenirsin.Bu 3 ünü öğrendikten sonra yazamıycağın program,anlamadığın birşey kalmaz.
 
Aslına siz ilk olarak neyi hedefliyorsunuz ona karar vermelisiniz(sistem programcılığı, görsel tasarım vb.). Verdiğiniz karara göre C, C# ya da java gibi dillerden birini önerebiliriz. Ama hedefiniz ne olursa olsun bana göre ilk olarak algoritmayı çok iyi öğrenmeniz gerekir.
 
Hangisini öğrendiğin hiç önemli değildir. İçinde C olmayan dil yoktur. Önemli olan RFC lere hakim ve algoritma bilgisini geliştirmektir.
Ben bundan 10 yıl önce Pythona başladım bugün ise farkına vardığım tekşey "ne kadar çok geç başlamışım" olgusudur.
 
Şunu bilirim:
web de php kraldır, (windows sevenler için asp.net kraldır)
pc de C dilinin her türlüsü(duruma göre: c#,c++ vs)
her platformda çalışsın(hem pc de hem diğer aletlerde vs) dersen "java" kraldır senin için.
MCU(pic,atmel,arm vs) için kod geliştireceğim dersen assembly dili bu işin mantığını öğrenmen içindir ama kodları assemblyde yazmak yerine c de yazmak çok daha keyifli ve kolaydır. Hangi c dilini kullanıyım dersen çok derleyici var bazıları: pic için:ccs c, hightech, mikro c felan.

Adını duymak istemediğim bir dil varsa pc de, "visual basic", mcu da "pic basic pro" dur.


Sonuç olarak c dilini öğrenen birisi her şeyi programlayabilir. Çünkü çoğu dil c dilinin yazım kurallarını örnek almıştır. Java ile c arasında yazım olarak çok fark yok.

İyi bir derleyici, programcının yeteneği kadar kalitelidir. Algoritması kötü olan bir programcıya "c" bile çözüm getiremez.
 
c diyorum başka bir şey demiyorum :) şaka bir yana C çoğu programlama dilinin temelinde vardır yada benzeridir kavranması daha kolaydır bence c,c++,c# bunları sırası ile öğrenirsen yada c# a hakim olursan kendi işletim sistemini bile yazabilirsin
 
Kesinlikle c ile programlama dillerini öğrenmeye başlamak diğer dillerdeki temelleri anlamak için yeterlidir. yoksa c# ile başlanırsa daha temel dilleri öğrenmek için de extra çaba sarf etmek zorunda kalırsınız.. ama c ile başladığınızda c++ yapısını öğrenmeniz ve c#'ı gözlemlemeniz oldukça kısa zaman alacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst