Profilo 6800 çamaşır makinesi yıkama yapmıyor.

Nalbur

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Konum
Ankara
Profilo 6800 çamaşır makinesi su alıyor daha sonra suyu ısıtıyor ama yıkama yapmıyor. Makine sıkma yapıyor suyu tahliye ediyor.Arıza nedendir. Hangi programı se çersen seç yıkama yapmıyor. Hepinize iyi akşamlar.
 
a3b365bf87304551d9b9f1c00da26659.jpg


Merhaba.Çamaşır makinanız üst resimdeki gibi elektro-mekanik tipte,çoklu iç kontaklarla çalışan bir çamaşır yıkama,program seçme ünitesine (Yanında A-B-C-D-E-F gibi harfleri olan ve elle dönebilen mekanik yıkama programlı) sahip ise, makina beyni diye satılan bu ünitenin yıkama yapan kontakları çok kuvvetle muhtemel içten arızalıdır,elektrik devre karşılığı olarak tam boşa çıkmaktadır. Sonuna doğru bir sıkma da yapmasaydı motor kömürlerinden yada motor elektrik giriş bağlantılarından direk şüphelenmeniz de gerekirdi.Bu yüzden diğer parçaların elektriki bağlantılarında herhangi bir sorun ve iç arıza yok iken (Preostat iç arızası gibi) bu sıkıntı yine oluşuyorsa program seçme/yıkama ünitesinin (beyin) kontaklarının iç arızasıdır.Açılıp tamir edilmesi özel uzmanlık (beceri) isteyen bir iştir.Yetkili Profilo yedek parçası satan dükkanlarından, Profilo 6800 çamaşır makinası beynini satın alıp yenisiyle değiştirmeniz durumunda yıkama bölümü yine eskisi gibi aktif olabilecektir.

Not: Beyin ünitesi alt resimde Arçelik 2200 full automatic'ten çıkan bozuk beyin ünitesinde de olduğu gibidir.Üstten tüm kontakları içine alan geçme kontak soketleri şeklinde (üzerinde makinanın değişik parçalarına giden kablo demetlerinin olduğu) üst kapak vardır.Kolay gelsin.

DSCN0634.JPG
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Gelişmeleri daha sonra paylaşacağım .
 
Makinenin motorunu açıktan denedim çalışıyor. Program cihazının çıkma olanı ile degiştirdim . Şu an makine çalışıyor. sorun çözüldü. Eski program cihazında hiç ses yoktu sanırım üzerindeki motor arızalı. Herkeze hayırlı akşamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst