Arçelik 8/24 SJ Çamaşır Makinesi Durulamıyor ve OE Hatası

Herkese hayırlı forumlar.
Arçelik 8/24 SJ çamaşır makinesi, normal şekilde ön yıkama ve yıkama yapıyor. Ama durulama ve sıkma aşamasına bir türlü geçmedi. En son OE uyarısı verdi. Makine durulama ve sıkma moduna gelince, su boşaltma motorundan gırrrrrrr diye uzun bi ses çıkıyor ama ortada bir hareket yok. Makineyi açmak istedim fakat durulama motoruna ulaşadım. Alt kapağı açıp durulama moturunu temizlemek ve gerekirse değiştirmek istiyorum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-08-26 at 12.41.40.webp
    WhatsApp Image 2025-08-26 at 12.41.40.webp
    137.6 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Image 2025-07-31 at 12.23.09.webp
    WhatsApp Image 2025-07-31 at 12.23.09.webp
    38.1 KB · Görüntüleme: 7
Bunu yaptım zaten ama maalesef sorun devam ediyor
geriye bir kaç seçenek kalıyor, 1- pompaya harici elektrik verdiğinizde çalışıyor mu? cevap evet ise, pompanın gerisini kontrol etmek. yani aradaki boruyu. boru da temizse kart arızası olabilir. bunlar yapıldıktan sonra başka çözümler aranmalı.

geriye bir kaç seçenek kalıyor, 1- pompaya harici elektrik verdiğinizde çalışıyor mu? cevap evet ise, pompanın gerisini kontrol etmek. yani aradaki boruyu. boru da temizse kart arızası olabilir. bunlar yapıldıktan sonra başka çözümler aranmalı.
pompayı çıkartabilsem deneyeceğim. İşte o aşamayı daha geçemedim maalesef.

pompayı çıkartabilsem deneyeceğim. İşte o aşamayı daha geçemedim maalesef.
güzel insan, beyaz eşya tamiri/ servisi sanıldığı kadar kolay değildir. bazen çok basit çözümler olabilir. (temizlik- extra temizlik, yani yaptıklarınız) bunları kullanıcı olarak bilmemiz gerekiyor. bir adım, iki adım ötesi genelde bizleri aşar. bu arada el ustalığı olan herkesi ilgilendiren bir durum, bir aleti/eşyayı sökebiliyorsan/ sökmesini biliyorsan tamir edebilirsin. eğer sökemiyorsan elleme.

Benim çamaşır makinamda yıkama başlıyordu.Sıkmaya geçiyor saatlerce su boşaltmaya çalışıyor fakat makina kazanında az miktarda su kalıyor bir türlü program bitmiyordu.Durulama ve sıkma başarı ile sonuçlanamıyordu.Kazanın altında körüklü boruyu açtığımda gözüme inanamadım kıyafetlerin omuzunda olan bir vatka boruda duruyordu.Oraya nasıl girmişti inanamadım. Vatkayı çıkarttıktan sonra makina düzgün çalışmaya başladı.Sizin de bu tarz bir arıza olabilir mi bir araştırmanızı öneririrm.

Benim çamaşır makinamda yıkama başlıyordu.Sıkmaya geçiyor saatlerce su boşaltmaya çalışıyor fakat makina kazanında az miktarda su kalıyor bir türlü program bitmiyordu.Durulama ve sıkma başarı ile sonuçlanamıyordu.Kazanın altında körüklü boruyu açtığımda gözüme inanamadım kıyafetlerin omuzunda olan bir vatka boruda duruyordu.Oraya nasıl girmişti inanamadım. Vatkayı çıkarttıktan sonra makina düzgün çalışmaya başladı.Sizin de bu tarz bir arıza olabilir mi bir araştırmanızı öneririrm.
teşekkürler.bugün makineye bakmadım ama yarın bakacağım. alt kapağı açsam süper olacak herşey. bir türlü zaman ayıramadım bakmaya.

pompaya ulaşabilmeniz için ön tarafını yerinden çıkarmanız gerekli arayın tarif edeyim
işi buraya kadar getirdim fakat yukarı çekiyorum çıkmıyor. o büyük lastiği de çıkartmak istemiyorum yerine takamam diye. zaten işim motoru kontrol etmekle bi açabilsem

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-09-06 at 14.28.59.webp
    WhatsApp Image 2025-09-06 at 14.28.59.webp
    59 KB · Görüntüleme: 14

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular