Priz Topraklama

Katılım
2 May 2020
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
23
Merhabalar arkadaşlar, evimde topraklama hattı yok. En maliyetsiz şekilde kendi başıma nasıl tek bir prizi topraklayabilirim?

Arka bahçem var yaklaşık 120m2 kadar fakat toprağın altının beton olduğunu tahmin ediyoruz.. Şimdi tek bir prize topraklama yapacağım için sıfırlama mı yapmalıyım yoksa ufak bir bakır çubuk ve bakır tel ile prize mi uzatayım? Dikkat etmem gerekenler nelerdir? Bu arada ElektroGitar amfim için prizi kullanacağım, yaşadığım dip ses aşırı rahatsız edici olduğu için yapmak istiyorum bunu.. Teşekkürler şimdiden
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba.
1. Adım : Eğer bulabilirseniz toprağa en az 1 metre sokulacak demir bir çubuk bulun. Bunu o bölgede derinlerde toprak varmı yokmu bunu anlamak için yapın.
2.Adım : Orası el verişli değil ise emin olduğunuz bir yere, yine en az 1 metre bakır veya galvanizli köşebent bulup kazığı toprağa çakın.En üst kısmına delik delip pabuçlu kablo bağlantısı yapıp topraklamayı bu şekilde sağlayın.
Sıfırlamayı asla önermiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst