Powercom IMD625A Neden Devreye Girmiyor?

aranels

Üye
Katılım
12 Ara 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba,

Powercom IMD625A KGK olarak bir kaç senedir kullanıyorum, ancak en son dün elektrik kesintisinde cihaz devreye girmedi ve -kar yağışı + buradaki kötü altyapı nedeniyle- 24 saat içindeki 5 voltaj değişiminin hiç birinde devreye giremedi. En son kendim UPS'in fişini çekip denediğimde yine cihazın devreye girmediğini gördüm. Üzerinde epeyce bir yük var, (1 kasa, 2 monitör, ses sistemi, modem) ancak bunu şimdiye kadar iyi götürüyordu, neden bozulduğunu anlamadım.

Devreye girmedi derken kastettiğim şu; elektrik gidince UPS bir kez sinyal sesi çıkartıp (normalde her saniye yapar) kendini tamamen kapatıyor, dolayısıyla ona bağlı tüm sistemin de elektriğini kesiyor. Bir kez kapandıktan sonra cold start da yapılamıyor.

Bunun üzerine, UPS'i kendi ana sistemimi ayırıp, başka bir -eski- bir PC kasasını yerine bağlayarak denedim, bu sefer devreye girdi. Bu da bende acaba aşırı yük durumu mu var şüphesi uyandırdı ama uzun süredir taşıyor bu yükü zaten. İşin daha da garip kısmı, sistemi bağlı ve Kapalı olarak denediğimde yine taşımamış olması. Her şey kapalıyken UPS'e bir yük binmiyor ama o fiş ucu (üçlü gibi bir şeye gidiyor) takılıyken yük olmasa bile UPS kendini kapatıyor elektrik gidince. Bu da acaba sorun kullandığım çoklu prizlerde olabilir mi diye düşündürüyor bana.

Acaba kullandığım elektrik sisteminde, bağladığım bileşenlerde bir arıza mı var, veya aküsü bitmiş olabilir mi? Yeni bir UPS almam gerekiyorsa, bu sistemi taşıyabilecek ve maliyeti 200 TL'nin altında ne önerebilirsiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst