Power Supply arızası

Selamlar;
Ben sorunumu çözdüm ve Power Suppleyimi tamir ettim.
Arıza Neredeymiş sayın [MENTION=219924]cemalarslan63[/MENTION]
 
Arıza Neredeymiş sayın @cemalarslan63
Orta kattaki üç kondasatörü değiştirdim. Her kondasatörü değiştirdiğimde denemediğim için tam olarak hangi kondasatörde bilmiyorum. 50/22 mf iki tane de 16/1000 mf değiştirdim. Çıkış kattaki kondasatörleri de değiştirdim. Çalışınca Yeniden çıkış kattaki kondasatörleri yerine taktım yine sorun çıkarmayınca anladım ki ilk değiştirdiğim üç kondasatörden birinde arıza vardı. Kesin arıza için bir daha üç kondasatörü yeniden takıp deneyip uğraşmadım. Ama genel kanım 50/22 mf kondasatörde.
 
"Prosedür" şaka yollu riskli bir iş yaptığını anlatıyordu.
Mal senin , sen bilirsin.
Soruda cevaplarda orta düzey "elektronikçi" bile değil !

Çekirge kaç kere sıçrayabilir ?
 
"Prosedür" şaka yollu riskli bir iş yaptığını anlatıyordu.
Mal senin , sen bilirsin.
Soruda cevaplarda orta düzey "elektronikçi" bile değil !

Çekirge kaç kere sıçrayabilir ?

Sayın KAZIMUĞUR Haklısın yeni başlayan biri için hele 400V 390 MF kondasatörün deşarj olurken açığa çıkan gerilimi bilmiyorsa gerçekten oldukça riskli.Yeni başlayan biri Power Supply gibi yüksek amper üreten cihazları tamir etmeye kalkması hayati tehlike içerir uyarın için teşekkür ederim.
 
Sn.cemalarslan63,psu'yu en az elektronik deneyiminizle tamir etmeniz aldığınız riske göre yine de başarı olarak kabul edilmelidir.Sn. değerli Kazım Uğur Hocam,nükteli şekilde,size işin biraz da olası riskinden söz etmiş,aslında ben de yarıya kadar şebke elektriği tehlikesinden size bahsetmiştim.Aslında hdd'ten gelen bu "tık tık" sesinin hdd'in içinden geldiğini doğru gözlemle bize en başında söyleseydiniz,hdd'lerin beslenmesiyle ilgili problemin varlığını daha çabuk olarak,belki bizler ifade de edebilirdik size.Çünkü psu içinden ses gelince işin rengi çok fazla değişiyor,rotamızı başka hedeflere ister istemez çevirdik bu durumda.Ama her neyse,sonuç olumlu olup,size ileriki psu arızalarındsa önemli bir referans olacağa benziyor bu tecrübe.Kazım Bey bu konularda da ayrıca çok iyi niyetli bir insandır,ard niyetli de yaklaşmamışlardır bu konuya.Zaten sizin de sonunda bu iyi niyeti tam bir anlayışla karşılamanız da beni ayrıca çok mutlu etti.

Eski bir anımı hatırlattı bu havai bir fişek gibi ters bağlantıyla fişe takılınca patlayan elektrolitikler:)Yurtta kalırken güç kaynağının elektrolitik kondansatörlerinden birini nasılsa dalgınlıkla ters bağlamışım (Sene 1983) Fişe takar takmaz,kondansatörün yanlış kutupla bağlananı,bir fişek gibi hızla fırlayıp,odanın içini adeta yanmış barut (Elektrolitik sıvısı kokusu) gibi koku doldurmuştu.Bu arada ben de refleksle elimi hızla çekerken keskin güç kaynağının metal yanları elimi yaralamıştı.Çarpılma olmamıştı ama canım da fena halde yanmıştı.Yani bu tür tamiratlarda elektrik çarpması riski yanında,insanın panik yapıp kendini yaralaması da işten bile değildir.İşte en iyi bir örnek de benim,kaç sene önce yaralanmışım,sanki daha dünmüş gibi size,bana ibret olan bu hatayı (Kondansatörü ters kutupla dikkatsiz bağlamayı) bugün dahi size anlatabiliyorum.Bu işler dalgınlık affetmez,panik,telaşı hiç affetmez,maazAllah daha kötü sonuçlarla da karşılaşmadan yüzünüzün akıyla bu işi başarıyla da tamamlayıp bitirmişsiniz,bunun için ayrıca da tebrik ederim.Kolay gelsin.
 
Selamlar :
İlgilenen bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Kendim için söylüyorum. Yaş ilerleyince insan daha çok mu alıngan oluyor?
Geçmiş olsun Allah korusun bir de çalıştığınız alanın üzerine eğilmiş olsaydınız!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst