Power led ile şarjlı el feneri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öhlins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Öhlins

Üye
Ustalarım merhaba, annemin dedesinden kalan eski metal bir feneri var onu biraz değiştirmek istiyorum bilginize ihtiyacım var, elimdeki malzemeler şöyle;

50 adet 3-3.4 v. 1 watt power led
TP4056 şarj devresi
termal macun, alüminyum soğutucu
bol miktarda 18650 pil

ledi patlatmadan uzun süre kullanmak için nasıl bir devre gerekir, daha doğrusu bu devreye nasıl bir ekleme yapmak gerekir acaba?

Bir diğer yapmak istediğim de eski bozuk usb kablolarına bu led lambalardan takıp değerlendirme şansım varmı, powerbank veya bilgisayarın USB girişine takarak kullanmak için önerilerinize ihtiyacım var.

değerli cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba, harika olur. Korkmaz arkadaşımızın paylaştığı videoyu eskiden izlemiştim. 1w power LED için bir adet pil yeterli olur. Süreyi uzatmak için , gövdeye sigdirabilirsen iki pili paralel kullanırsın. TP 4056 şarj modülünden pile, pilden anahtar üzerinden power LED e bağlantı yaparsın. Böyle çalışıyor. Hiç bir sıkıntı olmuyor. Ancak LED ömrü uzun olsun diye DC gerilimi biraz düşürmek için araya 1N4007 diyot atarsanız tamamdır.

Merhaba, harika olur. Korkmaz arkadaşımızın paylaştığı videoyu eskiden izlemiştim. 1w power LED için bir adet pil yeterli olur. Süreyi uzatmak için , gövdeye sigdirabilirsen iki pili paralel kullanırsın. TP 4056 şarj modülünden pile, pilden anahtar üzerinden power LED e bağlantı yaparsın. Böyle çalışıyor. Hiç bir sıkıntı olmuyor. Ancak LED ömrü uzun olsun diye DC gerilimi biraz düşürmek için araya 1N4007 diyot atarsanız tamamdır.
Gövdeye iki pil sığdırırım, yaşadığı bölgede saatlik olarak çok sık elektrik kesintisi oluyor evin içinde odadan odaya geçerken uzun ömürlü rahat aydınlatması benim için yeterli. 1N4007 diyotu ledin canlı ucu ile TP4056 devre arasına lehimlemem yeterli olur değil mi?
İnternetten izlediğim bazı videolarda LED ısındıkça daha çok yüke biner ve arızalanır sabit akım gerekir demiş kimisi TP4056 üzerinde direnç değiştirerek birşeyler yapıyordu.

Gövdeye iki pil sığdırırım, yaşadığı bölgede saatlik olarak çok sık elektrik kesintisi oluyor evin içinde odadan odaya geçerken uzun ömürlü rahat aydınlatması benim için yeterli. 1N4007 diyotu ledin canlı ucu ile TP4056 devre arasına lehimlemem yeterli olur değil mi?
İnternetten izlediğim bazı videolarda LED ısındıkça daha çok yüke biner ve arızalanır sabit akım gerekir demiş kimisi TP4056 üzerinde direnç değiştirerek birşeyler yapıyordu.
lede seri direnç bağlayacaksın akım sınırlaması için.

direnç=(pil voltajı - ledvoltajı)/max led akımı

optimum led voltajı ile led akımı datasheetten bulunuyor.

Direncin gücüde led gücünden fazla olmalı.

Merhaba, evet yeterli olur. Diyot kullanınca ışık biraz zayıflıyor. Kullanmadan da olur. Daha parlak ışık verir. Ömrü biraz kısalır ama diyotsuz yaptiklarimdan henüz patlayan olmadı. Pozitivist arkadaşın paylaştığı doğrudur. Powerled ısındıkça akımı artar. En ideali regule modülü veya akım sınırlama kartı kullanmaktır. Bu gibi elemanlar ile sıcaklık artikca akım sabit tutulup gerilim alcaltilip yukseltilir.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,864
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri