Polikristal mi monokristal ?

bremen5858

Üye
Katılım
13 Şub 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
33
Sevgili arkadaşlar

GES tesislerinde kullanılan panellerde Monokristal ve polikristal panaller arasında %10 - 15 gibi verim farkı varmıdır? Yani buda yüzde 10 daha karlı mı demektir. 1000 kwe güneş enerjisi tesisinde soguk bir bölgede sizce hangisi mantıklı. Yani ucuz diye polikristal kullanımı doğrumudur ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,
Monokristal Güneş panelleri verimliliği yüksektir, Ancak sıcak bölgelerde tercih edilmez. Edilmemesinin sebebi fazla ısınmasından dolayı kararması ve bundan dolayı zaman içinde performansının düşmesidir.
Polikristal paneller ise monokristalpanellere göre daha düşük ısı toleransına sahiptirler. Sıcak bölgelerde tercih edilirler.

ilk panelimi Aliexpresten aldığım performansı yüksek olduğu için monokristal hücreleri ile kendim 100W lık panel yaptım. İki cam arasına epoksi ile yaptım ve 1 senede karardı.
2.ve 3.panellerimi yine monokristal hücre ile yaptım ama bu sefer sadece epoksi ile üstünü kapladım ve 2 senedir kullanıyorum, Henüz kararma olmadı.. Ancak performansı hala iyi.
Ankara"da olmam nedeni ile yazın direkt gelen güneş ışınları ve havanın sıcak olmasından dolayı bundan sonra yapacağım panel ise kesinlikle polikristal hücre ile yapacağım.

Yazın sıcaklık 30-35 C ın üzerinde ise polikrstal hücre kullanmak doğru tercih olacaktır.

Daha detaylı bilgi için alttaki linke bakabilirsiniz.
https://www.powerenerji.com/monokristal-gunes-paneli-polikristal-farki.html

veya youtub'ta benzer açıklamaları olan bir çok video var.
 
bas parayı mono al. yaptığımız projelerde monoların her zaman poli lere göre daha fazla enerji ürettiklerini takip edebiliyoruz.
 
İkisi arasında aman aman bir fark yok, 3 5 watt için o kadar fark verilmez o panele, o paraya fazladan 1 poly panel daha alırım yerin durumuna göre.

Edit: Bu arada şarj kontrol cihazını mppt almalısın, pwm sisteme göre %30 daha verimli çalışıyor.
Bunun yanında paneli düşünmezdim bile
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,968
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst