Plc ye uzaktan program atmak

egemici

Üye
Katılım
11 Şub 2016
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar,
İş yaptığımız bir yerdeki plc yazılımını değiştirmem gerekiyor. İnternet üzerindrn o plc ye nasıl bağlanırım ? Karşı tarafta bilgisayar var fakat plc yazılımı yok . Teamvıewer üzerinden bir şekilde yapılabilir mi bu işlem?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KArşı taraf editör programını kurarsa yapılır başka türlü olmaz. Yada yaptığınız panolar içine eWon modemleri araştırın onlardan koyun.
 
GMTCNT GLC396X serisi PLC leri ethernet kablosu ile İnternete bağlarsanız hiçbir ayar yapmadan uzaktan bağlanabilir, program yükleyip link kurabilirsiniz.
 
Eğer bağlantı kablosu karşı tarafta varsa yapabilirsiniz. eğer tiaportal kullancaksanız programı birkaç dvd içerisine atın ve en hızlı kargo yada otobüsle karşı tarafa yollayın farklı bir program yükleyecekseniz internetten indirirsiniz team aracılığı ile


Öncelikle değiştireceğiniz program elinizde varsa internete yükleyin karşı tarafa TEAM üzerinden bağlanın ve o bilgisayara programları indirip kurun ve programınızıda indirin progrsmları kurup karşıdan brisi kabloyu pc-plc arasına taktımı gerisi sizin işiniz istediğiniz değişikliği yapın bizzat ben yaptım bu şekilde istanbuldan kayseriye bağlandım hiç bir sıkıntı yaşamadım
 
konuyu tam test etmemekle birlikte vnc denilen sanal ağ bağlantıları ile dosya alışverişi yapmıştık. Yani karşı tarafa kurulan teamviever la kendi programımız (ikinci teamviever) arasında sanal bir ağ oluşturuluyor. burdan o ağın yazıcısına çıktı bile aldırabiliyorduk. böyle birşey sanal bir ağ (yani iki bilgisayar arasında internet üzerinden oluşturulan fakat aynı yerel ağdaymış gibi davranan bir ağ kurmak mümkün) ile aynı ağa dahil olabilirsiniz. bunun için karşı bilgisayarda ethernetin plc ye bağlı olduğunu düşünürsek karşı pc ya aynı ethernetten internete girecek yada wifi gibi farklı yoldan bağlanacak. sizin sanal ağ ile plc ye bağlanan ağ köprülenirse kendi bilgisayarınızdan direk olarak plc ye bağlanmanız teorik olarak mümkün. tabi pek çok sorun ve denemeye de gebe... dediğim gibi ben denemedim fakat böyle mümkün olabileceğini düşünüyorum.

öte yandan varsa karşı tarafın bilgi işlemi port yönlendirme vs ile size ayrıca yardımcı olabilir.

(tabi bunların hepsi ethernet bağlantısı için baz alındı.)

kolay gelsin.
saygılarımla...
 
TeamViewer ile yapılabiliyor. Ama bunun için PLC'nin olduğu yerde birisi PLC'ye kendi laptopu ile bağlanması ve TeamViewer üzerinden size kendi laptopuna bağlanma izni vermesi gerek.
 
Merhaba arkadaşlar,
İş yaptığımız bir yerdeki plc yazılımını değiştirmem gerekiyor. İnternet üzerindrn o plc ye nasıl bağlanırım ? Karşı tarafta bilgisayar var fakat plc yazılımı yok . Teamvıewer üzerinden bir şekilde yapılabilir mi bu işlem?
TeamViewer VPN özelliği ile karşıda plc yazılımı olmadan program atabilirsin. Google da aratırsan siemens forumlarında var detayları.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst