PLC ye enerji vermek

magi8503

Üye
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar plc ye enerji verirken nötr ucunu plc nin n girişine bağlıyoruz.fakat kablonun diğer ucunu yani nötr ü nereden alıyoruz..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Plc beslemenizi DC olarak yapıyorsanız 3 girişi olmalı (+) (-) ve topraklama ve (-) uç nötrü ifade edebilir. Şayet AC ile besliyorsanız 220V beslemeyi bağlıyorsunuz, bidiğiniz gibi AC beslemelerde bir ucu canlı bir ucuda nötr uç olarak değerlendiriyoruz. Aynı şekilde AC dede toprak bağlantısını yapıyorsuz. Kolay Gelsin.
 
teşekkür ederim ama panoda nerden alacaz nötr ü.yani 380 i 220 volta düşürdükten sonra nerden alacağız...
 
En güzeli siz kontrol kalemiyle 220V un iki ucunu ölçün yandığı ucu faza diğer ucunuda nötr e bağlayın. Kolay Gelsin.
 
Panonun klemens kısmında nötr ucu ray klemense girilmiş veya nötr barası vardır. Nötr genelde ortak uçtur. Birkaç yere bağlıdır. Enerji giriş kısmından takip edebilirsin. Enerji girişi 3 faz 1 nötr 1 de toprak girişi vardı. Genelde nötr 3 fazın yanında aynı kabloda gelir. Birde pano güç panosu mu yoksa kumanda panosu mu bunu bilmek lazım. Şunu da söyleyeyim. 380 v 220 v düşürmeye ne gerek var. Faz nötr arası 220 v oluyor. Hangi faza takaran tak 220 v değişmez.
 
pano kumanda panosu..içinde plc,invertör,kontaktör ve röleler bulunmaktadır...380 v ile motor ları besliyoruz...ayrıca power supply de var..yani plc ve power supply nın nötrlerini nereden alıyoruz...anlatmak istediiiniz panoda nötr barası bulunmaktadır...peki yoksa ?benim gördüüümde yoktu sanki....bu işlerde yeniyimde:(.teşekkürler ilginize
 
Eğer 24V DC ile PLC beslenecekse üzerinde SİTOP yazan bir güç kaynağı vardır, bunun üzerinde (-) uç nötr olur. 220VAC besleme varsa da nötr ucu mutlaka vardır.

Sizin dediğinize göre panoda nötr barası yok, eğer gerçekten yoksa iki ihtimaliniz var ya bir SMPS kullanacaksınız (24VDC besleme için) ve nötr elde edeceksiniz, ya da bir 400/220 VAC trafo kullanacaksınız (220VAC besleme için) ve nötr elde edeceksiniz.
 
power supply var 24 volta dönüştürüyo 220 yi...ama plc ve power supply 220 ile çalıştııığı için nötr leri kafama takldı
 
Sen PLC nin , Panonun ve Elektrik şeması(varsa) PLC nin gösterildiği sayfanın fotoğrafını gönderirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.
Yine de ezbere yardımcı olmaya çalışalım,
PLC nin kendi beslemesini veriyorsan(İnput veya output besleme devresi değilse) ve PLC etiketinde AC 220V yazıyorsa fazın biri ile Nötr ü ve toprağı bağlaman gerekir.
diyeceksinki ben zaten nötrü arıyorum:) AVOmetre varsa VAC konumunda panoya elektrik dağıtan 4lü veya beşli kablonun girdiği klemensler arasında ölçüm yap. Fazın herhangibiri ile Nötr veya Toprak arasında 220V görürsün. Eğer toprak kablosu standart ise sarı-yeşil renktedir. Bu durumda 220 ölçtüğün diğer klemensteki Nötr dür.

Biraz karışık gibi ama aslında bait umarım yardıcı olur. Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst