plc yazılımı hakkında

devil190795

Katılımcı Üye
Katılım
9 Eki 2009
Mesajlar
981
Puanları
56
Konum
PENDIK
her plc markasının kendine has yazılımı mevcut bunu biliyoruz ama bir arkdaslar konustugumuzda birtane progran oldugunu ve bir cok plc yi bununla yazılım yapıldıgını soyledi boyle bir program duyan gören bilen varmı acaba nedir bu program
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Devil190795 Merhabalar

Dediğiniz gibi her plc nin ayrı yazılımı var ,ancak codesys diye ortak bir yazılım platformu var bir çok plc firması (ABB,FESTO,BECKHOFF,WAGO,MOELLER) ortak olarak bu platform üzerinden programlanabiliyor,ama her plc için hardwarede ufak değişiklikler gerekiyor.
Kolay Gelsin
 
Merhaba,
Wonderware InTouch firmasının Scada yazılımı yaparken, arka planda plc modelini seçtiğinde farklı markalar için plc yazılımını da ürettiğini duymuştum.
Kolay gelsin
 
Nasıl bir değişiklikler acaba
 
yeni nesil PLC lerde çoğunlukla SCL dilini kullanılmaya başlandı. bu sayede küçük değişikliklerle bu dili destekleyen tüm PLC lerde aynı kodu kullanabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst