PLC VE HMI

Katılım
3 Tem 2018
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba Abilerim , Arkadaşlar
Bu iki konu hakkında bi takım bilgi birikimim var.Sizlere sorum bu tür işler yapan işletmelere işe girmeye kalkışsam benden ne yapmamı isterler (örnek olarak ) ? Yani ne kadar bilgim olması gerekli. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bunlar daha çok otomasyon sistemlerinde kullanılan elektronik cihazlardır.Otomasyon şirketleri ve fabrikalardaki Bakım departmanlarında çalışanların yetkinlik alanına girer.

Otomasyon şirketinde çalışırsan senden çok şey isterler.Neticede müşteri odaklı çalışacaksın ve müşterinin çok farklı talepleri olacaktır.Kimi basit motor kontrolü ister , kimi 10-12 eksen servo motor kontrolü ister , kimi Scada tasarlamanı ister.Ama bu şirketlerde geçireceğin 2-3 sene seni çok üst seviyelere çıkarır.

Fabrikalarda ise , nispeten daha basit otomasyon sistemleri istenir.Ama fabrikaların dezavantajı da , makinalar/sistemler üzerinde geliştirme yapmanı istemeleridir.Düşünsene , başkasının yazdığı bir kodda geliştirme yapacaksın.Çok da basit bir iş değil.Özellikle bunu senden isteyenler, işi bilmeyen yöneticiler ise başın çok ağrır.

Ne kadar bilgim olmalı sorusu çok da doğru bir soru değil.Bilginin zararı olmaz.Her zaman en üst seviye bilgiye ihtiyacın olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,271
Mesajlar
916,362
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Yeni konular

Geri
Üst