Ben konuyu başka bir bakış açısı ile degerlendirecegim,herhalde her insan kendi kullandıgını tavsiye ediyor diye düşünüyorum.Keza bende öyle yapacam.
Öncelikle insan hangi işi severek yapıyorsa ve yaptıgı işten zevk alıyorsa o işte mutlaka başarılı olur.
Bende paskomya abimiz gibi(nede olsa benden bir yaş büyük,bayramda elini öper harçlıgımı isterim
)elektronik konusunda alaylıyım,asıl meslegim makina mühendisligi ancak çocuklugumdan beri severek ugraştıgım,hala ögrenmeye devam ettigim elektronikten 30 sene ekmek yedim vede yemeyede devam ediyorum.Elektronik uçsuz bucaksız bir dünya,çevrende nereye bakarsan bak onlarca elektronik cihaz görürsün.Bütün mesele senin kendini yetiştirmen,daha dogrusu yaptıgın işten zevk alman.
Devir internet devri,bilgiye ulaşmak kolay,yeterki insanda araştırma hevesi olsun.
PLC mi C programlamamı konusuna gelince.PLC C dilinde programlama ile üretilmiş programlanabilir bir cihaz.Yani sen C diline tamamen hakim olursan PLC yi bile üretebilirsin.PLC yi üreten firmalar kullanıcının C ile ugraşmadan kolay programlama yapabilmeleri için arayüzler geliştirmişler ve 10-20$ a mal ettigini 100-200$ a satıyorlar.işlemcinin içinde hazır bulunan analog,digital dönüştürecek diger modüller içinde ilaveten para ödüyorsun.
Bugün NASA'da işe girecem desen herhangibir üniversite bile bitirmene gerek kalmadan iyi bir C programcasıysan işe girebilirsin.Herhalde nasa iyi plc bileni işe almıyordur.
İşte bu sebeplerden dolayı ben ısrarla C programlama diyorum.Bir cihazı kullanan tarafında degil o cihazı üreten tarafında olma taraftarıyım.
Üç gün sonra çorba içeyim dersen PLC, 3 yıl sonra kebap yiyeyim dersen C.