PLC Uygulama ve Kontrol masası Proje Yapımı

Merhaba değerli meslektaşlar ;

Ben siemens S 7200 Dc-dc 24 V cpu 224xp ve Siemens logosoft (12-24v Rc)PLCleri Kullanarak 250*200 ebatlarında 10mmlik kontraplak üzerine deney seti modülü tarzında kendimi geliştirmek için Minyatür PLC Eğitim Masası yapmak istiyorum ve Elimde olan 2 adet plc var ve bunun dışında Deneme ve uygulama masasında ne gibi materyal,malzeme kullanabilirim?? :confused:

Ben giriş röleleri olarak elimde olan malzemelerden ; Start - stop- Termik Röle - Endüktif ve kapasitif algılayıcı - Sıcaklık algılayıcı(termokupl ),Sensör gibi Giriş Elemanları ve Çıkış Rölesinde de 24V motor , 24V sinyalizasyon lambası (Farklı renklerde) , 24V luk Röle , ve 22o V luk kontaktör gibi çıkış elemanları kullanmak istiyorum daha farklı neler olabilir :confused: , giriş ve çıkış elemanlarına ilave yapmak istiyorum ama aklıma hiçbirşey gelmiyor şimdilik böyle küçük bir projem var.:(

Bana bu konuda projemi geliştirmek için yardımcı olursanız , Proje bittiğinde Küçük Eğitim seti olarak üzerinde uygulama yapmak istiyorum ve Fotoğraflarınıda buraya eklemek istiyorum:rolleyes: .. umarım sorunum açık ve nettir. Biraz araştırma yaptım ama tam aradığımı bulamadım:eek: Ben Bu Minyatür PLC eğitim masasına farklı ne gibi malzemeler kullanabilirim ?:confused: negibi işlemler yaparım malzeme doğrultusunda ?:confused: ... Elemanları temin ettiğimde, 2 ad. PLC yi ayrı ayrı programladığımda örneğin ; Trafik Sinyalizasyon devresinin uygulaması gibi , Yada bant konveyörüne ait ben kontraplak üzerine resim çizdim orada bantlar arasına sinyal lambaları koyarak görsellik kazandırarak plc programı gibi..;) projeleri çoğaltabiliriz .. Yapmış olduğum uygulama masası biraz çok fonksiyonlu olsun istiyorum !! Şimdiden projemde önemli RoL oynamanız dileğiyle Yardımlarınızı bekliyorum,herkeze Kolay gelsin...:o

analog giris-cikislar ve operator panel ilave edilebilir.

Güzel şeylerde usta , Maliyeti zorlamayacak Basit ama kullanış fonksiyonlu birşey olmalı ??

sayın teknobilim o yazdığının aynısı olmasa da bende s7 312c plc ile yaptım ilk başlarda harikaydı ( ki benim setimde step ve servo vardı ) ama sonradan anolog işler geldi dayandı (ki seninde aynısı olacak) işte o zaman mecbursun ya alacaksın yada simulasyona mahrum kalacaksın :D ben simulasyonu tercih etim tabiki :D:D

bende şuanda dijital giriş modülüm var ama eğer mecbur kalırsam :) dediğin gibide simülasyona benzer bir deney seti hazırlamayı düşünüyorum... Yorumlarınızı beklemekteyim arkadaşlar? geliştirmede sizinde bir katkınız olsun istiyorum e daha ne yapalım fikir sizden uygulama benden :))

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri