Detaylı Proje İhtiyaç Belirleme

supros

Üye
Katılım
3 Mar 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Öncelikle merhabalar,
Makine mühendisliği son sınıf öğrencisiyim aklımda bir proje var. Daha önce plc uygulaması yapmadım az çok bilgim var fakat konuya pek hakim değilim. Daha öncesinde Arduino projeleri yaptım ve mekanik birçok projem mevcut. Kendimi otomasyon alanında da geliştirmek istiyorum. Kafama takılan sorularım var siz değerli büyüklerim, kardeşlerime danışmak istedim. Projeden bahsedecek olursak;
Projede Yapılmak istenilenler
-1 adet step motor pozisyon kontrolü yapmak (Döner Tabla/Limit switch ile birlikte)
-30 adet röle ile 12v luk elemanların tetiklenmesi (Opsiyon olarak 30 adet step motor için de düşünebiliriz.)
-HMI panel kullanarak örnek olarak 1 elma fotoğrafı düşünelim elmanın üzerine basıldığında rölelerde belirli yerlerin tetiklenmesi sağlanacak ve sistem çevrimi gerçekleştirecek.
-HMI panele bir kullanıcı adı şifre paneli konulacak ve kişiye özel olacak. Oluşturulan bu sistemde hangi kullanıcı ne zaman giriş yapmış, HMI panel üzerinden örnek olarak elma butonuna kaç kere basmış bu verileri toplayacağım ve takibini yapacağım bir server olacak.

NOT: HMI panel kullanmak istememin sebebi PLC ile sürekli haberleşme içerisinde olmasını istiyorum. Dediğim gibi daha önceden de arduino projeleri yaptım android program yazıp tablet üzerinden kontrolünü sağladım. Tablet ve Arduino arasındaki haberleşme bluetooth modülü üzerinden sağlanıyordu ve sürekli bağlantı kopma hatası alıyordum. Bu yüzden sistemin kararlı çalışmasını istiyorum.

Projede yapılmak istenilenler genel olarak bu şekilde. Bu sistemi tasarlamak hangi denetleyici tipiyle en mantıklı olur?
PLC ile yapmak mı veya başka bir şekilde yapmak mı. PLC ile yapılabilir ise süreç nasıl olacak. Hangi tip PLC modülü vs. siz daha iyi bilirsiniz.

Değerli dönüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Mrb bu mesaji yeni gordum ve cvp alamadiginiza gercekten uzuldum.Eger hala yapmaak istiyorsaaniz yardimci olabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst