Plc, HMI, Servo Marka Seçimi

Katılım
7 Eki 2016
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar iyi günler.

Daha önce yoğun olarak delta ürünleri kullandım, şimdi elimdeki proje ile (müşterinin delta ile kötü tecrübesi olmuş istemiyor) farklı bir marka kullanmak niyetindeyim.

Sistemde hmi, plc, servo, loadcell okuma olacak. Böyle bir sistemi delta ile kursam çok başım ağrımayacak ve hepsini deltadan temin edebilecektim. Fiyat beklentim delta seviyesinde değil ama siemens gibi firmalar da deltaya göre çok yüksek fiyatlar veriyorlar.

Örnek vermek gerekirse.

Delta için 7 inch hmi+plc+loadcell modülü+400 watt servo ve servo sürücüyü aşağı yukarı 3000 Tl ye çözüyorken. Bu rakam siemens veya beckhoff gibi markalarda hemen hemen 3 katına çıkıyor (umarım maliyet hesabını yanlış yapmıyorum).

Toparlamak gerekirse tek firmanın ürünlerini yahut en azından birbiri ile uyumlu ürünlerden satın alıp bu sistemi yapmak istiyorum. Mümkünse codesys kullanabileyim ki onu da öğrenmiş olayım. Maliyet birinci derece önemli değil ama elbetteki önemli. Ürünlerin teknik destek yahut kataloglarının güzel olması önemli (ingilizcem iyi düzeyde)

Siz olsanınız hangi firmanın ürünleri ile bu sistemi oluştururdunuz.

Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Makina otomasyonu yapıyorsaanız omronu tek geçerim :)
 
Codesys olması şart ise panasonic deneyebilrisiniz
 
Beckhoff
 
Arkadal Siemens ve beckhoff fiyatları yüksek olduğunu belirtmiş o nedenle beckhoff hernekadar iyi olsada sanırım tercihleri arasında değil.

Codesys kullanamyı istemen aslında bazı ucuz markaları otomatik olarak seçim dışında bırakıyor o nedenle codesys tabanlı Schneider , Panasonic , Beckhoff , ABB , Moeller , Beijer elektronik ürünleri içerisinde birkaç model var ( Sitesinden bakabilirsiniz) , Wago , Festo , Kinco ( ilx.com.tr ) ürünlerini inceleyebilirsiniz size uygun fiyat teklifi verebilecek olan mutlaka vardır içlerinde.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Siemens ve beckhoff da hazırda servo motor ve sürücü de yok. Sipariş edip beklemek gerekiyor.
Siemens plc ve hmi, panasonic servodan seçebilirim. Ya da ekran weintek olabilir. Temin süreleri nedeniyle her ürünü aynı markadan bulamayacağım gibi
 
Schneider baktınızmı onlarda stok oluyor bazı ürünlerde

PLC ve HMI panasonic seçebilirisiniz böylece takım olur
 
Merhaba, codesys ile Panasonic PLC programlayan varmı? codesys ile Panasonic PLC Programlanmıyor diye biliyorum.
 
fpWinpro yazılımı codesys tabanlıdır
 
Siemens kesinlikle fiyatı yüksekte olsa başınızı ağrıtmayacaktır. Akabinden belki omron olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst