plc kontrollü tırmanma duvarı

Sersem

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar. Plc ile kontrol edilen bi tırmanma duvarı projesi alıyorm bitirme ödevi olarak. kısaca bahsedeyim projemden. para atılıyo ve 3. saniye sonra motor dönmeye başlıyo o ara tırmanacak kişi tırmanma bandı na çıkıyo. 3 adet sensörümüz var. ilki en aşağıda adamın düşme tehlikesiyle karşı karşıya olma durumunda hemen motoru durduruyo. diğer bi sensör de tırmanma duvarının (bandının) orta kısmında adam bu sensör hizasına gelince motor 25 hz de çalışıyo. 3. sensörümüzde tırmanma bandının üst kısmında. adam hızlı çıktıgı taktirde bu sensör hizasına gelince motor daha da hızlanıyo. 40 hzde çalışıyo örneğin. tabi sensörlerin herbirinin karşısında reflektörleri var. motorun hız ayarı için mikromaster 440 kullanıcam. motoru durdurmak içinde timer kullanıcam.. sıkıntım ladder programı yazmak değil. kumanda devresini çizmekte zorlanıyorm. sensörlerin plc girişlerini nasıl göstereceğimi ve micromaster 440 a nasıl baglayacagımı bilmiyorm. tek sorunum kumanda devresi çizmek. aslında kumanda devresini de çizdim ama plc ile baglantısını da göstermem gerekiyomuş. yardımcı olursanız çok sevinirim bu hafta sonu bitirmem gerek.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle kolay gelsin,
Konuya doğrudan gireceğim. Yukarıda yazdıklarına bakılırsa yıllardır bu işi yapan biri olarak tavsiyem bu işi tek başına "ASLA" yapmaman. Gördüğün kadarı ile yenisin ve işin ucunda "İNSAN HAYATI" var. Makine programlıyor ve devreye alıyor olsan en kötü ihtimalle makine kötü bir durumda duracaktır, ancak sizin uygulamanın böyle bir lüksü yok. Kötü bir durumda Allah korusun insanın yaralanma veya dakikalarca havada kalma ihtimali olabilir. Bu nedenle profesyonel birinden yardım alman iyi olur diye düşünüyorum. Uygulamanın ihtiyaçlarını tam bilmiyorum ama bahsettiğin motor için sürekli yedekte bekleyen bir sürücü ve belki de bir motor daha bulunsa iyi olabilir diye düşünüyorum. Tekrar kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst