Plc kart çıkışı

alevliadam

Üye
Katılım
17 Nis 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
36
herkese selam.ben makinacıyım o yüzden sordugum sorular çok basit gelecektir.sorum şu
plc kart çıkışından bir output veriyorsak mesela 12 ma kabloların ucu boştayken verdiğimiz output u görebilirmiyiz.devreyi tamamlayamayacagından göremeyiz diye tahmin ediyorum ama emin olmak istedim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
1- 12 ma'dan kastınız 12 mili Amper ise yani analog çıkış veriyorsanız. Ancak PLC çalışırken bilgisayarla bağlanıp izleme yaparak görebilirsiniz.
2- Aslında sıradan bir dijital çıkışı kast ediyorsanız ve işi bilmediğinizden 12 ma yazmışsanız. PLC üzerinde tüm giriş ve çıkışların durumlarını gösteren durum ledleri vardır. O ledin yanıp yanmadığına bakarak çıkışın olup olmadığını bilebilirsiniz.
 
analog cıkıstan bahsediyorum.kartın cıkısında + ve - sinde 2 kablo var mesela ve bunlar herhangi bir yere baglı degil.o zaman bir akım görebilirmiyiz ölçü aletiyle ölçmek istesek
 
evet görürsünüz.ölçü aletinin mA kademesine alıp kırmızı probu + siyah probu - değdirip mA okuya bilirsiniz.
 
cevaplar için teşekkürler.ölçü aleti üzerinden tamamlayacaktır devreyi o şekilde bana da uygun geldi.fakat pens ampermetreyle ölçmek istersek bu kez + ve - uçları kısa devre yapmamız gerekir diye düşünüyorum.Bu şekilde kısa devre yaparsak karta bir zararı olur mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,238
Mesajlar
916,087
Kullanıcılar
450,047
Son üye
alperenyildiz5252@hotmail

Yeni konular

Geri
Üst