PLC Input Değişikliği

jengeese

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
434
Puanları
1
Yaş
39
iyi günler arkadaşlar. Herhangi bir PLC'de örneğim S7-200'de 4-20 mA aralığında çalışan bir analog girişi 0-10 V şeklinde çalıştırmak için yapılması gereken nedir? Bunlar kartların üzerlerindeki koda göre mi belirlenir yani bir kart sadece 4-20 mA algılar diğer kart sadece 0-10V algılar ve bu kartı tamamen değiştirmek mi gerekir yoksa yazılımsal anlamda programda bir parametre değişikliği ile de mümkün olabilir mi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
4-20 mA çıkışı olan bir sensörü 500 OHM luk bir dirençle 0-10 V luk analog girişe dönüştürebilirsiniz PLC inputu olarak ; bu uygulamayı yaptık iş yerinde ve çalıştığını da gördük . İnternetde bu konu ile ilgili döküman bulabilirsiniz.
 
çok teşekkürler. ancak benim sormak istediğim PLC ile alakalı bir bilgi. yani analog inputlarla oynamadan yazılımsal olarak bunu yapmak mümkün mü ya da her analog input kendine özgü 0-10 ya da 4-20 mi çalışır bunu öğrenmek istemiştim. uygulama anlamında söylediğiniz çözümün çalıştığını ben de tecrübe etmiştim :) yine de teşekkürler. asıl sorumla ilgili cevap verebilecek arkadaş var mıdır?
 
Kullandığın modelin özelliğine göre değişir.
Schneider bazı modellerde klamens bloğunda bağlantı değişikliği ister bazı modellerde istemez.
Ama programda modülün konfigürasyonunu değiştirmen gerekir. 4-20ma veya 0-10v seçmen gerekir.
 
Sensör çıkış sinyali ne ise, kullanılan analog modülün ilgili sayfasında mutlaka seçilmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst