PLC ile Oransal Valf Kontrolü

mozcam123

Üye
Katılım
11 Eki 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
32
Herkese merhaba.
Bir proje için pnömatik sistemde oransal valf kullanmam gerekiyor. Oransal valf ile pistondaki kuvvetin büyüklüğü değiştirilebiliyor. Valf elime geçmedi ama 800mA-3A arası bir akıma aralığına göre kuvvet değişimi oluyor.

Sorum şu: PLC saniyelerle akımı yani kuvveti nasıl değiştirebilirim? örneğin 1.saniye 1A 2.Saniye 1,2A 3.Saniye 1,5A.... diye gidecek ve geri başlangıç değerine geldikten sonra çeviri yapacak.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
plc çıkışında 4-20 mA yer bulabilirsin zamana göre yapacaksan zaman röleleri koy onlarıda sanal bit çektir. tanımlanmış mA leri move ile taşı
 
Bahsettigin oransal valfin 0...10V ya da 4...20mA kontrol girisi vardir.

Iste bu girise uygulayacagin sinyalin seviyesi ile istedigin kontrolü sağlayabilirsin.
 
ben bu işlerde yeniyim bu sayfada da yeniyim hatta. örnek projeler var mı buna benzer? PLC çıkışlarına istediğim akım değerini istediğim zaman gönderebilir miyim?
 
Merhaba benim bir sorum olacak oransal bir vanam var vana uzaktan komutlara örnegin %20den 21-22-23-24 tepki vermiyor 25 te veriyor yani %5 degişiklikten sonra tepki veriyor önceden tepki veriyordu .
şimdi yaptıgım kontrollerde vanayı uzaktan baglantıdan ayırıyorum ben 4-20 mA Veriyorum vana tepki veriyor scadadan gelen % degerin Karşışıgını ölçüyorum mA olarak problem yok gelen degerleri kalibrasyonlu ölçü aletimle vanaya veriyorum problem yok ne zaman vanayı uzaktan baglantıya bagladıgımda vana 1,1 arttırdıgımda tepki vermiyor böyle bir tecrübesi olan veya bilgisi olandan yardım rica ediyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,193
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst