PLC Eğitim seviyeleri ve içerikleri

ze_tr

Üye
Katılım
25 Kas 2006
Mesajlar
518
Puanları
6
Bazı eğitim veren firmalarda PLC Eğitim seviyeleri temel, orta ve ileri seviye olarak belirtiliyor. Bu seviyelerin sınırları nelerdir? Örneğin temel seviyede hangi konular, orta seviyede hangileri vs.

İleri seviye eğitiminden sonra hiç bir eksik konunun kalmadığı ve bu eğitimi bitiren kişinin PLC programlama ve haberleşme konusunda hiç bir eksiği kalmayacağı anlamına mı gelir?

Bu eğitimler genelde iki gün teorik olarak veriliyormuş. Bu iki güne sığacak kadar konu herhalde çok kısa ve yüzeysel anlatılır veya anlatılacak çok fazla bir şey yoktur mu anlaşılmalı.

Başka yazacaklarım vardı ama onu ilerleyen mesajlarda yazacağım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sayın arakdaşım bak plcmerkezi.com sayfasına gireresen orda açıklamalı şekilde göreceksin seviyeleri ayrıca kurs 1 hafta
 
Şimdi baktım oraya.

PLC temel ve orta seviye için indirdiğim rar dosyası içerisindeki PDF dosyası bu eğitimin içeriğini gösteriyor. Ama bu içerik ileri seviye eğitimi ile aynı.
 
bugüne kadar siemens (teko eğiten), entek eğitim, festo firmalarından plc eğitimi aldım. genelde eğitimler 2 gün olarak veriliyor. eğitimi bitiren bir kişi bu eğitimlerden sonra uzman plc programcısı kesinlikle olamaz. eğitimler de basit örnekler ve mantık anlatılıyor. gerisi kişinin kendisine kalmış. eğitimden sonra mutlaka bu basit örneklerden yola çıkarak kendini geliştirmesi ve uzman seviye de örnekler çözmeye başlaması gerekli.
 
Mikrokontrolörlerle bir çok uygulama yapmış ve eğitimini vermiş birisi (counter, pwm, ADC, DAC, haberleşme protokolleri ve adresleme, mikrokontrolör assembly komutlarının hepsine hakim) için herhalde PLC'de kontrol algoritmasını kodlama üzerine eğitim alması çok mantıklı gelmeyecektir. zira C ve pascal bilen ve uygulama programlarını onlarla yazan birisine SCL dili çok kolay gelecektir. Onun yerine böyle birinin alabileceği eğitim herhalde bir günlük bir eğitim olmalı ve bu eğitimde eğitimde gösterilen PLC için kullanılan programları tanıma, program derleme, yükleme, debug, haberleşme ayarları vs. olmalı. Sanıyorum o kişi bir gün sonunda ileri düzey PLC programcısı olur. .
 
simdi arkadasim plc mantigi apayri bir mantik degil aslinda daha once mikrokontrollerle calisan bir kisi icin. su an siz eger 8051 ile calisti iseniz nasil 16f877 gectiginizde bir calisma yapmaniz gerekiyorsa mikrokontrollerden de plc geciste ayni calismayi gerektirmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst