PLC Eğitim Seti Yapımı_YARDIM

uffuli

Üye
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar Merhaba.
Ben elektrik mühendisliği öğrencisiyim. Plc programlama hakkında dersler gördüm, kursa gittim fakat görerek öğrenmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum ve hazır plc setlerinin 2000tl civarında olması nedeniyle kendime bir plc seti tasarlamak istiyorum. Donanımsal eksikliğimi de bu şekilde kapatabilirim diye düşünüyorum.
Bazı sorularım var. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
1) Plc yi seçerken nelere dikkat etmeliyim. Bir çok model var. Fiyat olarak bakınca S7 1200 en mantıklısı gibi (siemens serileri arasında). Fakat AC beslemeli mi DC beslemeli mi olmalı?
2)Girişine bağlayacağım sigorta kaç amperlik olmalı?
3)Bağlantıları yapacağım kablo kaçlık olmalı?
. . .
Bunlar sorularımın bir kaçı. Daha önce eğitim seti tasarlamış veya bu konuda bilgi sahibi olan ustalar yardımınızı bekliyorum. Paylaşabileceğiniz dokümanlar da çok makbule geçer.
Şimdiden çok teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
24 volt 3 amperlik bir güç kaynağı işini görür s7-1200 1214C dc/dc serisi al. işini görür ve fiyatı uygundur.
on/off/reset sviç al giriş sayısı kadar yine giriş kadar diyot ve led al.
çıkışlar için born ve led al.
kablolar 1 lik olsa yeter.
analog girişler için 2 adet pot al.
birde kutu yap kendine bence iş görür.
kafana birşey takılırsa özelden mesaj atabilirsin.
 
1lik kablo fazla olur. 0,50 veya 0,75 işini görür.

3 Amperlik güç kaynağı kullanmam yerinde olsam. Çünkü giriş ve çıkışa bağlayacağın cihazları da bu güç kaynağından beslemek zorunda kalacaksın. Daha büyük güçtü bir güç kaynağı seçmen ilerde bağlayacağın cihazların beslemesi için faydalı olur. Ben sadece anahtar bağlayacağım dersen orasını bilemem.
 
Benim tavsiyem,


Bilgisayarına bildiğin bir PLC programı ve Scada programını kur bu ikisini OPC ile haberleştir ve forumda sorulmuş tüm soruları yavaş yavaş sora sora tek tek çöz herşeyi modelleyerek...

Ama yok bu benim tezim veya ödevim olacak dyorsan ben yaptım aynısını bu sana hiç bir şey kazandırmaz.Ben yaptım ya oradan biliyorum . Evde yatan 312c var bir tane. Yaptım ama bir şey öğrenmedim ne zaman scada ile uğraşmaya başladım o zaman haberleşme protokolleri ile uğraşmaya başladım...

uzun lafın kısası ogrenmek ıse amac PLC + SCADA + OPC +SMULASYON yap her turlu ogrenırsın kralını ogrenırsın . gerıye bılmen gereken haberleşme protokollerı onlarıda arastır ogrenırsın

Kolay gelsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,514
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst