PLC de röle enerjisi anlık kesme

mrt83

Üye
Katılım
23 May 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
41
Kolay gelsin arkadaşlar,
Başlangıç seviye plc bilgim var twido plc üzerinden uğraşıyorum. Kendi kendime anlayacağınız. Merak ettiğim bir röleye 10 saniye enerjilendiricem sonra anlık enerjiyi kesip tekrar 10 saniye vermek için hangi komut veya komutları kullanmam gerek.
Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
İyi günler herkese
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kolay gelsin arkadaşlar,
Başlangıç seviye plc bilgim var twido plc üzerinden uğraşıyorum. Kendi kendime anlayacağınız. Merak ettiğim bir röleye 10 saniye enerjilendiricem sonra anlık enerjiyi kesip tekrar 10 saniye vermek için hangi komut veya komutları kullanmam gerek.
Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
İyi günler herkese
Yapmak istediğin şeyi biraz daha derli toplu anlatabilirsen yardımcı olayım :) Anlamadım açıkcası :)
 
Birazdaha detaylandırayım kapalı oldu anlatımım sanırsam :). Şimdi bir motorum var bir kolu ileri itiyor. Enerji verince ve enerjili kalınca ileri itiyor fakat geri çekmesi için enerjiyi kesip tekrar enerji verip enerjili kalması gerek tabi enerjili süreleri kolun ileri tam çıkması ve tam geri gelme süresi. Düzenek hakkında pek değişiklik yapamıyorum. inatta ettim ben bunu plc ile ileri itip geri çekicem diye lakin bilgim sınırlı. timerlarla yapmayı denedim ama pek birşey çıkartamadım.
 
Flaşör zaman rölesi kullanarak bu sorunu çözebilirsin çok basit bir programla. 10 sn de 1 sn flaş yapacak şekilde programı yazdığında çok kolayca çözümleniyor durum .
 
Verdiğiniz bilgiler için teşşekkürler. Belirttiğiniz flaşör programını ve ya benzerini
bulabileceğim bir kaynak mevcut mu acaba karmaşık bir program mıdır? yerden.Birde bu devre için 10 saniye değilde 5 sn olarak ayarlayabilir miyim?
 
Sayın ÖKSÜZÇOCUK söylediğiniz flasör zaman rölesini araştırdım biraz, fazla bir kaynak olmasa çalışma mantığını anladım. Fakat piyasadaki rölelerin on/off süreleri farklılıklar göstermekte.Ben ihtiyaçlarımı belirtsem ona göre bir röle tavsiyesi verilirse bende o röleye yoğunlaşırım.24dc de çalışmaktayım 5sn on/1sn off olacak şekilde bir flasör zaman rölesi işime yarayacaktır tahminim. peki bu röle için plc de herhangi bir farklı komut kullanmam gerek mi yoksa direk plc çıkışına standart bir röle gibi bağlayıp normal programımı mı yazacağım?. birde bu röleyi herhangi başka bir eleman kullanmadan direk plc den flaşöre sonra motora gidecek şekilde mi bağlayacağım?
 
Selam,

Bu istediginiz yapmak icin bir den cok yontem var,

1-tp timer(pals uretmek icin kulanilan timer)
2-PLc'nin saniyesini okursun ve 10-20-30-40-50-60 cikis ver dersin yanliz operation block dan 10-11 sanyesinde 20-21 saniyesinde...... gibi ayarlaman lazim cunku 1 saniyelik pulse cikistaki cihaz kacirabilir.
3-Normal timer ile set reset mantigi ile cikis verince timer blogunun girisini kesersin ve timer resetlenir tekrar saymaya baslar.


ben olsam 2nci siradaki yontemi uygulardim.Eger hassas sekilde tam olarak vermek istersen o sistem kacirmaz.

GCS OTOMASYON
mail:[email protected]
web:www.gcs-soft.net
 
ÖKSÜZÇOCUK mail adresinizi bana mesaj atabilirmisiniz. Benim msj sayım yeterli olmuyor msj atmak için.
 
Sn atomlife vermiş olduğunuz cevaba göre biraz uğraştım fakat tahmin ediyorum benim bilgim yetmedi programı yazmaya. puls mantığını öğrenmeden yazabileceğimi sanmıyorum. Timer resetleme işinde uğraşmıştım ama kendi başıma altından kalkamamıştım.
Ama yinede bu şekillerde çözüm olabileceği bilgisi araştırmalarıma devam etmemi sağlıyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst