PLC'nin inputuna bu röle ile nasıl bilgi gönderebilirim?

Anar_ch

Üye
Katılım
21 Tem 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Meraba arkadaşlar ufak bir teknik problemimiz var elimizde Ekli dosyayı görüntüle Twido_TWDLMDA20DTK.pdf model schneider marka bir plc mevcut.
İlk sorum bu plcnin herhangi bir inputuna ne göndermemiz gerekiyorki (akım ya da gerilim) lojik 1 olsun?

İkinci sorum ise bu plc'nin girişine tahmin ettiğim gibi en az 20.4V göndereceksek eğer altta linkte verdiğim 5V beslemeli rölenin bağlantı şemasını nasıl yapmalıyım?
http://www.ylyrelays.com/UploadFiles/fl1-2c-big.jpg

Not: Elimde 23.8V ve 5V luk 2adet kaynak mevcut. 5V'luk kaynağı "sıvı" seviye ölçümü yapmak için prob uçlarına vermekteyiz oradan röle beslemesine (1-16) numaralı uçlarına bağlıyoruz sıvı algılandığında 5V röle beslemesine ulaşacak şekilde sistem tasarlanmıştır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
24v 5 A güç kaynağıyla (varsa) PLC giriş çıkışlarını besleyin, verdiğiniz role linki bende açılmadığı için kendi uygulamalarımıza göre kısaca anlatayım, rolenin ortak ayağına 24 volt beslemesini verin hangi kontakta çalışmasını (açık yada kapalı kontak) o ayağınıda çalışmasını istediğiniz kontaktor vb. sürücüye bağlayın, PLC Q çıkışınıda rolenizin A1 (+) bobin ucuna bağlayın A2 (-) direk bağlayın.. işlem tamamdır
not: rolede 24V olmalı
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst