PLC de dokunmatik ekran yazılımı

toylan

Üye
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
s7-200 de yazmış olduğum programıma dokunmatik ekran yazılımını uygulamak istiyorum. fakat elimde yazılım ve bu işlemin nası yapılacağı hakkında bilgi yok bilen bi arkadaşım bana yol gösterirse çok sevinirim. şimdiden ilgili arkadaşlara teşekkür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
dostum bu iş için en uygun op deltanın dokunmadik panelleridir.. hem yazılımı ücretsiz hem türkçe döküman bulman çok kolay.. hemde sitesinde istemediğin kadar örnek program var... ayrıca bana msj atarsan sana yardımcı olurum.. sitesi <: www.fastltd.net
 
İlginizden dolayı teşekkür ederim, easyview'in türkçe kullanma klavuzunun linkinde bi hata var herhalde açamıyorum bi daha verirsen sevinirim bide yazılımını nası bulabilirim rapid te filan varsa onunda linkini verebilirseniz süper olur
 
weed ' Alıntı:
evet arkadaşın söylediği dokumatik ekra oldukça iyidir..
ben bi o kadar iyi olan easyview'ı kullanıyorum.. bende senin gibi s7-200 ile kullanıyorum.. bu dokunmatik ekranın türkçe açıklaması forumda daha önce verdim.. arama yaparsan bulabilirsin..
aynı zamanda kendi sitesindede bir çok örnek uygulamaları var.. eğer kullanırım dersen sana yardımcı olurum..


gördüğün gibi alternatifin çok.. ama önce arkadaşın ve benim dediğim hmi lar üzerine bol bol araştırma yapıp.. döküman inceleyip örnek programları üzerinde çalışman lazım.. ayrıca easyview da similasyon özelliğide var.. hmi ı almana gerek kalmadan yaptığın çalışmaları bilgisayarda simüle edebilirsin iyi çalışmalar..
Kardeşim
ben naisle çalışıyorum, nais + easyview yada nais + delta ile elinde örnek varsa paylaşırsan çok sevinirim.adres kullanımı ile ilgili döküman buldum (easyview) fakat hiç örnek bulamadım.
teşekkürler...
 
Herkese selamlar dostlar.Ben de aranızdayım.Bir proje üzerine çalışmaya başlamam sizlere ulaşmamı sağladı ve en doğru yerde olduğumu hissederek buraya demir attım.Projemde bir de operator paneli bulunacağı için burası ilgimi çekti ve sayenizde bilgi alabileceğim çok değerli linkler buldum.İzin verirseniz bir iki sorum olacak.Bunlara cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1.Mevcut sistemde 2 adet DVP 14SS11 li PLC ve TPO02 operatör paneli mevcut ve aralarında asi olarak haberleşmekte.
2.Bu sisteme yeni ünite eklenecek ve bu panel ile haberleşecek
3.Ben FBD kullandığım için şimdiye kadar hep logo siemensi tercih ettimve ladder den dolayı DVP den uzak durdum.
Şimdi benim için ilk seçenek olarak bu sisteme Logoyu dahil etmek.Bu durumda asi haberleşmede Siemens Logo DVP ler ile beraber çalışabilirmi.
Eğer bu olmazssa ikinci seçenek DVP kullanmak.Burada Ladder sorunu ortaya çıkıyor.DVP serisini FBD ile programlıyabileceğim bir program varmıdır.
Veya FBD de yazılan bir programı laddere çevirip VSP ye aktarabilirmiyim.
VSP için verilen WplSoft un nedense kullanma klavuzunuda bulamadım ve Ladderide bilmeden başlamak çok zamanımı alacak.
Yukarıda yazılan hususları gözönüne alarak değerli tecrubelerinizi kullanarak bana ne tavsiye edersiniz arkadaşlar
Herkese saygılar
 
Weed kardeşim teşekkür ederim ben bunlara biraz bakayım işime yarayacağını düşünüyorum
 
s7200veya s7300le yaptımız yazılımınasıl dokunmatik ekranla çalıştırırız
 
arkadaşlar ben plc yeni başladım yazılımı yeni öğrendim plc ile yazdımız devreyi dokun matik ekranla nasıl çalıştırırım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,986
Kullanıcılar
450,024
Son üye
asdfg_1

Yeni konular

Geri
Üst