PLC-COMPUTER Bağlantısını Yapmak İçin RS232-Usb Çevirici Ayarları..

ARKADAŞLAR Vatanbilgisayarda manhatan usb rs232 çevirici var tavsiye ederim fiyatı biraz pahalı diğerlerine göre ama birçok sisteme bağlantı kurabildim diğer çeviricilerle bağlanamadığım cihazlar dahil..

S5'e bağlanmada durum biraz farklı. Malum, programı DOS tabanlı. S5 ile bağlantı denediz mi? Eğer işe yarıyorsa hemen bi tane alacağım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
blg vista yüklü ve aygıt yöneticisi içinde lpt com ile ilgili bişey yok enrensel srieyol bağdaştırıcıları var ve blg kafasına göre bazen hebrleşiyo bazen haberleşmiyo
 
biz s5 te s5 for win programını kullanıyruz onda sıkıntı olmuyor
 
S5 te bağlantı kuruluyor online olup izleme yapabilirsiniz fakat değişiklik yaptığımızda sorunla karşılaştık.Hız olarak yükseltmeden sorunsuz bağlandı.
 
Son düzenleme:
ft232 ile yapılmış tümleşik devre adı LSC232F kullanımı kolay
usb den rs232 ye çevirici veya rs232 den usb ye çevirici
ben denedim devreyi yapıp bilgisayara takıyorsunuz sürücüsünü yükleyince
comport com3 , com4 , com5 gibi isimler alıyor usb portu com olarak tanıyor
 
Arkadaşlar herkes bu sorunu eminim en az 1 kez yaşamıştır.. Bildiğiniz üzere yeni nesil Laptoplarda ve hatta Desktop PC lerde bile artık RS232 port kullanılmamakta..Bu yüzden RS232-USB çevirici kablolar kullanılmaktadır..Ancak bu kabloların PLC cihazınızı görebilmesi için hızı yetersiz kaldığından com-port hataları verebilmektedir..İşte bu hataları en aza indirmek için bazı ayarlar yapmakta fayda var..Bu ayarla birlikte PLC veya başka herhangibir donanımı sorunsuz bir şekilde RS232-USB çevirici yardımıyla bağlayabilirsiniz..Elimden geldiğince resimlerle anlatmaya çalıştım..Umarım yardımcı olabilirim..




Öncelikle ''Bilgisayarım'' a sağ tıklayıp ''Özellikler''e giriyoruz..Burda ''Donanım'' sekmesine tıklıyoruz.. ''Aygıt Yöneticisi''ne giriyoruz..Burada '' Bağlantı Noktaları (COM ve LPT) '' kısmından USB-SERİAL Aygıtına sağ tıklayıp özelliklerine giriyoruz..Buradada '' Bağlantı noktası ayarları'' na girip ayarlar aynen aşağıdaki gibi olacak..

Son olarak tamam-tamam tıklayıp çıkıyoruz ve bağlantımız hazır..Kolay gelsin herkese..

UfukizmiR

burda ayarları anlatmışsınız ama gelişmiş bölümünün resimleri gitmiş görülmüyor bu konuda bilgilendirirseniz sevinirm kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst