plc 1200 ile analog giriş kullanarak flaşör?

senocak

Üye
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar 0 10mv aralığında değere sahip bir adet potansiyometre var elimde bunu plc 1200 e analog giriş olarak bağlayıp çıkışındaki lambayı uygulanan giriş voltajına göre yanıp sönmesini istiyorum.mesela maksimum değere geldiğinde hep yansın veya daha düşük değerlerde uygulanan gerilime göre yanıp sönme hızı değişsin.bu na ait devreyi s7 1200 de nasıl yaparım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
yardımcı olacak bir bilen yokmu arkadaşlarr???
 
Zaman tikini (lambanın yakıp söndüren timer) analog girişe matematiksel olarak bağlaman gerekiyor. Önemli olan nokta ise potdan okuduğun değerin tarama süresi içerisinde bir yerlere yazman gerekiyor ki:
Herhangi bir değer değişikliğinde zaman tikini resetleyip tekrar güncel değerlerle çalışmasına devam etsin. Ayrıca lambanı bir DC solid state ile sürmen gerekiyor(zaman ayrımını görebilmek için).
Pot değerinin önceki değerle karşılaştırırken sinyal vibrasyonu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.Bu durumu çözmek için dalgalanmaya göre okunan değerin son biti yada son iki biti göz ardı edilebilir.
Lambanın sürekli yanması ise okunan maksimum (yaklaşık) değerin zaman tiki koşuluna ilave edilmesi ve çıkışın direkt olarak çalıştırılarak sağlanabilir.

*** Uyarı bu ve benzeri sorulara bir daha asla yanıt vermeyeceğim ! Kendi ödevinizi kendiniz yapın önemli olan 100 almak değil kendiniz yapmanızdır. Hayatının sonuna kadar size teknik yardım edemem.....

Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst