PLC İle Alarm Uyarı Sistemi Uygulaması

bolubeyi

Profesyonel Üye
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
1,666
Puanları
421
Yaş
54
Konum
Trabzon
Problem: Sınır anahtarının kontakları konum değiştirdiğinde Y2 çıkışında bulunan bir lambanın 1 dakika süre ile yanması ve bu 1 dakikalık süre zarfında istenilen bir telefon numarasının aranarak sınır anahtarına bir müdahalede bulunulduğunun haber verilmesi ve 1 dakikalık sürenin dolması ya da bir reset butonuna basıldığında sistemin resetlenmesi istenmektedir. Gerekli plc programını hazırlayıp sistemi çalışır hale getiriniz.

Kullanmak isteyenler C1,.........C11 sayıcılarının sayma değerlerini kendisine göre düzenlemelidir. C1 telefon numarasının ilk rakamı, C11 ise son rakamıdır. Örneğin 05xx xxx xx xx

Plc Bağlantısı:
image001.gif


Ladder programı:
image002.gif

image003.gif

image004.gif

image005.gif

image006.gif

image007.gif

image008.gif

image009.gif


Kaynak: PLC İle Alarm Uyarı Sistemi Uygulaması
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ladder diyagramının çalışma prensibini anlatabilir misiniz ?
???????
 
Son düzenleme:
Her satırın anlatılması uzun sürecektir. Özetle X0 aktif olduğunda M0 setlenir T200 ün müsade ettiği süre kadar Y2 aktif olur lamba yanar.

M0'ın setlenmesiyle beraber Y0 çıkışındaki direnç telefon hattına paralel bağlanmış olur ki hattın karşısındaki santral bu durumu telefon ahizesi kaldırılmış olarak kabul eder ve çevir sesini hatta yollar.

Telefon numarasının 11 haneden oluştuğu düşünüldüğünde her hane için C0 - C11 aralığında 11 adet birer sayıcı ile sayıcıların önüne de darbeleri üretmek için 3er tane de zamanlayıcı konulmuştur. Sayıcılar darbeleri sayar. Her bir darbe Y0 çıkışındaki direnci hatta bağlayıp ayırarak numara çevriliyor hissini santrale yollar. Sayıcıların hepsi görevini tamamladığında numara çevrilmiş olur.
 
N003 ve N004 arasındaki 01 satırını nasıl ekleyeceğim?
 
Ödevim için kullanacağım bu uygulamayı. Ancak hocamız ödev açıklamasına şöyle yazmış:


"Kullandığınız tüm dahili ve harici giriş ve çıkışların isimlerinin yanında açıklama kısmında hangi amaç için kullanıldığını belirtiniz. Winproladder’i kullanarak çizdiğiniz dosya üzerinde Program Birimi butonu üzerinden Tüm senaryoyu ve her networkün açıklamalarını her satırda yazınız."


Uygulamayı yazdım açıklamalarda yardımcı olabilir misiniz lütfen?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst