Pil türünü nasıl tanımıaya biliriz?

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selamlar. Değerli Ustalardan rica ediyorum. Üzerinde bilgi yazılmayan pil türünü nasıl tanımlaya bilirim? Ni-mh mi Ni-cad mı vs.

Aşağıda görmüş olduğunuz resimdeki gibi ama rengi sarı ve oyuncak arabalarda kullanılıyor. Bir birbirine bağlı olan cellerden birini söktüm. Yanlışlıkla üzerinde pil hakkında bilgi olan kaplamasını attım çöpe. Lüfen değerli fikirlerinizi paylaşırmısınız?

14502.jpg
 
Eğer pilin sağlam olduğunu biliyorsanız hücre geriliminden bulabilirsiniz zaten Nicel cadmium veya nicel metal hibrid olması sarz edilmesi konusunda hiçbirşeyi değiştirmez sadece lityum iyon veya lityum polimer cincinden mi bulmanız yeterli yani Ni-xx mi yoksa Li-xx mi ? bunuda dediğim gibi sarzlı iken (sarz edilmiş üzerine biraz dinlenmiş olsun) hücre gerilimi Li-xx pillerin ölçüldüğünde 3.7 volt göstermesi gerekir Ni-xx piller yanlış hatırlıyor olabilirim 2.4 volttur bunu ölçüp anlayabilirsiniz. Ayrıca fotoğraftaki pil tek hücredir laptop bataryasındaki gibi birbirine eklenerek kullanıldığında batarya adını alıyorlar (tabir böyle) bu durumdada tahmin etiğiniz gibi ölçtüğümüz kaynağın 3.7 V veya 2.4 voltun katlarımı olup olmadığına bakarak pil cinsini tayin edebiliriz. (Not Ni-xx pillerin 2.4 volt hücre gerilimi doğrumudur kontrol edin)
 
Rica ederim işe yaradımı piller ölmüşse yanlış sonuç verebilir, zaten ölmüşse problemde olmaz yani.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst