PID ile ilgili

Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
116
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar.4-20 mA çıkış veren bir hava akışı ölçen debimetre var 0-14,5 kg/sa okuyor. Debimetreye havayı gönderen 4-20 mA bir oransal valve var..Problem şu şekilde, herhangi hava debi miktarı girdiğimizde (mesala 2,35gr/s) ,oransal valve girilen bu hava debisini ayarlayacak.(Yani örneğin 2,35g/s 'e kadar debiyi ayarlayıp sabit kalacak).PID Compact ile yapmayı denedim ancak bir yerde kaçırdığım birşey var. Tune başlamıyor ve online controlde setpoint değerim ile input değerleri yazdığım değer olarak çıkmıyor. Örneğin Debi değeri 3,7 yazdığımda 0,8888 gibi bir değer yazıyor.
Bir de Setpoint değeri olarak 0-27648 mi yazacağım yoksa normal sayı değeri mi?Çünkü input değer PIW114 den okuyor. Yardımcı olabilir misiniz? Aşağıda yaptığım programın resimleri var.
 

Ekli dosyalar

  • PID.jpg
    PID.jpg
    52.9 KB · Görüntüleme: 45
  • PID2.jpg
    PID2.jpg
    91.5 KB · Görüntüleme: 39
  • PID3.jpg
    PID3.jpg
    41.3 KB · Görüntüleme: 38
  • PID5.jpg
    PID5.jpg
    178.6 KB · Görüntüleme: 36
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Serkan Gökçe Merhabalar;
PID bloğu ob30 gibi cyclıc interrupt bloğu içinde yazmanız gerekmekte,bir de kg/sa çevirirken 3,6 ya bölmeniz gerekli değil mi.
Scale ettiğiniz değeri tekrar pid bloğunda yine scale etmişsiniz.


Saygılarımla
 
Serkan Gökçe Merhabalar;
PID bloğu ob30 gibi cyclıc interrupt bloğu içinde yazmanız gerekmekte,bir de kg/sa çevirirken 3,6 ya bölmeniz gerekli değil mi.
Scale ettiğiniz değeri tekrar pid bloğunda yine scale etmişsiniz.


Saygılarımla
merhaba,

Evet OB30 bloğu içine yazdırdım.kafa karışmasın diye çevirileri yapmadım.kg/sa olarak değer girip aynı şekilde okuyorum. Kafamı karıştıran şey input_per PİW114 deki akım değeri ile karşılaştırma yapılıyor.set pointte normal bir değer(örneğin 30 C sıcaklık doğrudan 30 olarak ) yazılıyor. ikisi arasında nasıl bir kıyaslama oluyor onu da anlamadım. Çıkışta aynı şekilde akım cinsinden PQW114 giriliyor.ekte programı gönderiyorum.lütfen hatam nerede söyler misiniz?
ben ilk defa pid ile uğraşıyorum. Başlamadan önce fine tuning yapmak gerekiyor mu?
ben ilk kez PID ile uğraşıyorum. Programa başlamadan önce fine tuning yapmak gerekiyor mu?
 

Ekli dosyalar

  • kristal6.rar
    5.2 MB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Serkan Gökçe Merhabalar;
Şu an evdeyim evdeki bilgisayarda TİA v13 var siz V15 ile hazırlamışsınız açamadım,yarın iş yerinde bakabilirim,
PİD blokta İnput per girişini pid konfigrasyonda prosese değerine göre scale etmeniz gerek pid konfigirasyon menusünde var proses scaling diye geçer,input per değerlerinin fiziksel olarak neye karşılık geldiğini burada scale etmeniz gerek.
Daha sonra sizin set point ile pid blok karşılaştırır ve PID paremetrelerine göre çıkış verir.
Kolay Gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst