Pic seçimi hakkında yardim!

stnih

Üye
Katılım
20 Kas 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar
pic seçimim hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. İlk ne yaptıığımı anlatıyim 16f84a ile 12 kanal RF alıcı verici yaptım bunlar buton şeklinde çalışıyor. fakat butona basınca 1sn veya daha geç bi zamanda alıcıya gidiyor pice yazılan kodlar biraz fazla olduğu için 4mhz lik osilatör kullandım yine fazla bişi fark etmedi acaba 16f84a yerine ne pic kullanmamı tavsiye edersiniz 16f877 12 kanal için yeterince hızlımı birde kaç mhzlik kristal kullanmamı önerirsiniz. Eğer yardım ederseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.....
 
Sn.stnih

Bu iş için osilatör hızının makul bir seviyede (4Mhz) olması kanımca yeterli olacaktır. Genede dahilinde usart bulunduran (Seri haberleşme modülü) 16F628 tarzı bir pic kullanmanız işleri baya kolaylaştıracaktır. Her zaman söylediğim gibi, yine belirtmek isterim ki asıl iş algoritmanızda bitiyor.

İyi çalışmalar
 
ilginiz için teşekkürler ederim.
bide 16F628 kullandığımda 4mhz lik osilatör yerine daha yüksek osilatör kullanmamda bi sakınca olurmu?
 
Sn.stnih

normalde hiç bir sakıncası yoktur (kastınız usart haberleşme hızı ise) isterseniz 20Mhz kullanın. işlem hızı artacağı için dahada avantajlı olur.

Ama unutmadan birde madalyonun diğer yüzü var. pic lerin enerji tüketimi osilatör hızları ile doğru orantılıdır. Yani gönderici modül taşınabilir el tipi olacaksa, bu durum pil,..vb besleme yapılacak demektir. Bu durumda bu hız artırımı pil ömrünü kısaltacaktır. tabi genede sleep modu sayesinde tasarrufa gidilebilinir.

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,482
Kullanıcılar
450,121
Son üye
feritdogan71

Yeni konular

Geri
Üst