Pic Protek Nasıl Kırılır?

zor işe benziyor usta bizim ülkede öyle çağlayanların başını çoktan bağlamışlar bence zor iş.ama ugraşacak olan arkadaşları canı gönülden destekliyorum.
 
yanlızkurt arkadaşım dediklerinize katılıyorum akrabam var oto elektrikçisi ve ona son model arabalar geliyor,bilirsiniz modelli arabaların oto elektrik tertibatında beyin varmış aynı kapıya çıktık sizinle oda budurumdan perişan geçenlerde ostime gitmiş beyinin entegre üzerindeki flash silinmiş adam sen 5dk dışarıda bekle demiş 10dk işi bitirmiş aldığıda bin lira çok uçuk rakamlar düşünebiliyormusunz ostimde tekmiş bu kişi birtanede kepçenin beynini tamir ettirmiş 6,00 lira tamir masrafı yenisi ise 15.000 dolar imiş yani şuraya bağlayalım bu kod protek konusunu aylar önce ben açmıştım adam kırıyor yapıyormuş tabi ben görmedim sadece duydum.
 
Evet, bütün korumalı ürünler, MCU, PLD, Flash v.s çeşitli yöntemlerle çözülür. Ama çözümler tamamen tamir amaçlıdır. Üreticiye ulaşmak mümkün değilse ve atılan taş ürkütülen kurbağaya değecekse çözüm mümkündür.
 
Türkiyede, öyle ostim de filan bu işleri yapabilecek insan olduğunu düşünmüyorum. Code protectli işlemcileri öyle çözecek de tamir edecek.

Olsa olsa beyinde temassızlık vardır. Titreşimden lehim kopmuştur ve adam bunu düzeltmiştir. Dediğiniz noktada olsak bizimkiler de uzayda gezerdi.
 

bende arkadasımıza katılıyorum.olsa olsa cipin programını biryerlerden bulmustur ve yeniden yükleme yapıyordur.birde herkes duydugunu sisiriyor.bende bir bmw nin beynindeki mosfetlerden biri gitmisti aynısını bulamadım muadili ile degistirdim.olduk beyinci.kafanızda yapılan isleri büyütmeyin.adam ahım sahım bir is yapsa neden gizlesin,basit bir is yapıyoki gizliyor.
 
  • "ON" olarak kodu koruması ile çip için bazı kod yazın.
  • Koruması gerçekten üzerinde geldi doğrulamak için geri okuyun.
  • Şimdi (Programlama gerilimi az 0.5V), Vpp-0.5V için (pin 14) VDD ayarlayın.
  • "OFF" kaynaştırmak ve yapılandırma sigorta reprogram yapılandırma ayarlayın. Hata mesajları yoksay.
  • Şimdi normal, +5 geri VDD seti v
  • Programcı kapatın.
  • Hücreleri üzerinde ücret 5 volt geri düşmesine izin vermek için 10 ila 20 saniye bekleyin.
  • Programcı Güç geri. (+ 5V at VDD)
  • Pic okuyun ....
ve hey presto, korumasız biçimde veri artık mevcut olmalıdır.
 

biraz daha açabilir misiniz.
yada orijinal kaynağın linkini verebilir misiniz.
 
biraz daha açabilir misiniz.
yada orijinal kaynağın linkini verebilir misiniz.


Cracking / Guarding PICs

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…