pic le plc ler için arayüz

t.umpas

Üye
Katılım
27 Mar 2007
Mesajlar
176
Puanları
1
selamlar
pic 16f 877 vb entegre,24cxx entegre,2 veya 4 satır lcd ekranla bir devre tasarlayıp rs 232 arabirimiyle plc lerin timer,counter vb değerleri değiştirebileceğimiz ve birde plc deki alarmları lcd ekranında görebileceğimiz panel tasarımı
atmel 89c serisiyle yapılmış olanları işletmede kullanıyorum.picle böyle bir devre tasarlayabilrimiyiz.hmi ünitesi yerine ekonomik arayüz olarak kullanmak için.Düşündüğüm projeyi kabaca çizip geliştrimek istiyorum.
elinde benzeri uygulama olupta paylaşan olursa sevinirim.
 
tabiki yapılabilir ama hangi plc ile kullanıcak oldugunu belirtmen gerekiyor.
eger siemens ise siemens profıbus yada MPI çalışır o yüzden 232 yada 485 kartı ekleyip plc üzerine program yazarak kendine ait bir protokol data send receive yapman gerekir. ben plc I/O çogaltamk için pic kullanmıştım ama senin istediğin gibi bir durumada yazılımla oynayarak getirilebilir.
 
ben genel olarak düşümüştüm.plc nin 4 çıkışını kullanıp lcd ekranda 16 ayrı hata mesajı göstrecek ve timer counter ve dm alanlarında değişiklik yapmak için.örneğin t15 timeri değerini ekrandan ayarlayacağız.
plc olarak omron veya siemens düşündüm.kısacası ekonomik bir plc arayüz yapımı.
 
Plc nin 4 çıkışını kullanarak 16 ayrı msg gösterebilirsin fakat Plc ye data gönderebilmek için digital girişleri kullanmak biraz yavaş olacaktır. 200 ms altındaki deger gönderimini Plc girişleri algılamaz. Plc girişlerini en az 8 bit olması için 8 input kullanmak gerekir. Göndereceğin datayı paket haline getirip örneğin t15 datasını değiştirmek için önce 15 sonrada datayı gönderebilirsin. Ama plcde oldukça fazla yazılım yapman gerkiyor. İlk gönderdiğin datayı data bloğa yazıp daha sonra konvert etmen word real time gibi çevirme işlemleri yaparak gitmesini istediğin adreslere göndermen gerekiyor. Buna karşılık olarak picdede bu paket verileri buna uygun hazırlamak lazım ama yinede dediğim gibi digital girişlerle paketlerin yavaş gidecektir.picden bunları plcnin algılayacağı hızlarda göndermek lazım yinede yapmak istersen yardımcı olurum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst