pic ile proje yapımında pic seçimi?

slybars

Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba,
Mikroişlemci içeren devre yapımı projemin konusu: LCD,led ve butonlarla bir doğru yanlış oyunu yapımı.Okulda derslerde TI msp430 serisini genel olarak inceledik.Ancak benim yapacağım projede led ve butonlardan dolayı biraz fazla I/O ucuna ihtiyacım var ve baskı devre yapacağım için fiyatı da biraz uygun olsun istiyorum.Bu yüzden pic kullanmaya karar verdim ama daha önce hiç pic kullanmadım, bu yüzden fikrinizi almak istedim.
pic16f877 ile pic18f4550 arasında kararsız kaldım.Bunları programlamak için gereken programlayıcı iki seri için de kullanılabilir mi, yoksa seri seri ayrılıyor mu?Ayrıca programlamak için kullanacağım programı nereden bulabilirim, hangi programı tavsiye edersiniz?Genelde c kullanarak yazacagım.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Butonları diyotlar ile kodlarsanız ,örneğin picin 4 girişini kullanarak 15 adet buton
takabilirsiniz.Diyotlar ile kodlamayı araştırın.
 
sn slaybars,
micro işlemcilerde I/O sayısını artırmak için seri giriş/ paralel çıkış ve paralel giriş/seri çıkışlı kaydırmalı kaydediciler bazen uygun çözüm olabiliyor.
 
hocam kaçta pine ihtiyacın var! söylersen en azından daha dar bir alanda yorum yapılabilir...
 
aslında 18F242 de işini görür portları çoklamak için entegreler var piyasada
veya daha çok pine ihtiyacın varsa 18F452 kullan 18F4550 (USB haberleşmesi için bir pini iptaldir 18F452 de bir pin daha çoktur)
16f yerine 18f ile devam etmende fayda var nede olsa daha güncel bir seri.
 
Program için ise mikroC tavsiye edebilirim. 2kb Hex Dosya ya kadar lisans istemeyen bir program.Kütüphaneleri de oldukça fazla....
 
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkür ederim.İki kullanıcılı bir oyun olacağı için en az 10 I/O ucuna ihtiyacım var.Ayrıca ledlerle biraz görsellik katmak istiyorum.Diyot matris olayı işime yarayacak gibi gözüküyor,teşekkürler.18 serisi dediğiniz gibi daha güncel ve mikroc için de teşekkürler.
Malzemeleri alıp projeme başlamalıyım artık,takıldığım yerde yardım edecek birilerinin olduğunu bilmek içimi rahatlattı forum kurucularına da teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst