PIC ile Çalışan Frekans Dedektörü

uikkol

Üye
Katılım
31 May 2012
Mesajlar
19
Puanları
1
Öncelikle herkese merhaba.
Öğrenmek istediğim bir konu var, lakin sorabileceğim ortam sadece internet.
- Şöyle bir devremiz var.
Kendimiz Yapalım
bunun çıkışına pic ilave etmek istiyorum, ama frekansla pic'e analog giriş oluyor mu bilmiyorum?
Yani pic'in örneğin b portunun 1. bitine bu devrenin çıkışını bağladık varsayalım, ve pic'de de b portunun 1. bitini saniyede bir sorgulayalım. a portununda 1. bitine buzzer bağlayalım.
Yani devre sinyali tespit ettiğinde pic'e 1 bilgisi gelir mi? Yoksa analog giriş ayarı mı yapmamız gerekiyor? ADCON'la ilgili yapılacak olan ayarları fazla bilmediğim için soruyorum.

x
BTFSS PORTB.1
MOVLW .255
MOVWF PORTA.1
GOTO x


Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba.
Öğrenmek istediğim bir konu var, lakin sorabileceğim ortam sadece internet.

Garip. :)

Devrenin çıkışına bakarsın.
Eğer çok düşük değerlerde ise bir pre-amp bağlarsın.
Ondan sonra da PIC'e giriş yaparsın.
PIC de analog girişinde belli bir voltaj olduğunda, PORTA0'a çıkış verir.
 
picte schimith trigger 0.8*Vdd ile 0.2*Vdd değer aralığının(yani 5 voltta besliyorsan 4V ve 1V aralığının) dışındaki değerler girişi değiştirir.. Bildiğim kadarıyla PORTA da schmitt trigger.. Artık nasıl yazılıyorsa.. :) Eğer olmazsa PORTB ye girmeyi dene.. Özellik kullanmayacaksan PORTB ler genelde TTLdir.. Yaklaşık 2 voltun üstü (+) altı (-) dir.. Ama çok yavaş bir analog dalgaysa TTL girişte ard arda birden fazla titreşim yapabilir..

Bi de comparatör var.. Kullanımı oldukça kolaydır, genelde 5mV hassaslıkta karşılaştırma yapar.. Direk analog bir volt ile karşılaştırır dijital okursun.. 16F84 te yok ama, 16F628, 12F675 gibi entegrelerde var.. Asmde yazıyosun sanırım, kullanacağın işlemciyi söylersen yardımcı oluruz.. :)
 
Gösterdiğin devre zaten üzerindeki ledi sinyal tespit ettiğinde yakıyor bunu isteğin herhangibir picte 1 hıgh set bilgisi olarak kullanabilir istediğin dijital girişten kullanabilirsin ne gerek var analog girişe, ayrıca sadece buzzer çalıştırmak için pici bu devreye bağlarsan yazık etmiş olursun pice devre pic olmadanda buzzerı sürebilir hale kolaylıkla getirilebilir, picin bu devrede kullanım amacı ancak elde edilen frekansın değerini belirlemek için olursa anlamlı olur yada buna benzer bir düşüncen varsa tabi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,737
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst