Pic 16F628A simülasyon hatası

brave07

Üye
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
31
MicroCode Studioda ne kodu yazarsam yazayım sadece 3. led yanıyor.

devre şeması hızlı çizildiği için düzensizdir...

blhru.jpg
 
configurasyon ayarlarını düzgün yapmadığın için bu şekilde çalışıyordur. Ayrıca bazı ledlerin önünde 10K direnç var. Bu ledler ışık vermez.
 
Devreyi hızlı bir şekilde kurmak için dirençleri ayarsız ama sabit bir şekilde olduğu zamanda ışık vermiyor.konfigürasyon ayarları nereden yapılıyor biraz açar mısınız ?
 
Seri portu aktif etmiş olabilir misin?
 
Merhaba
Sizin bu sorunuza cevap bulmanız çok zor.Ne yapmak istediğinizi (senaryoyu)yazarsanız ayrıca sizin yazdığınız programı da verirseniz nerede sıkıntı oluyor bulunabilir.Ayrıca uygulamaya koyacağınız bir proje ise,isiste kesinlikle tam bir çalışma yapınız örneğin MCLR ayağı kesinlikle belli bir direnç ile 5V çekmeniz gerekir.İsis belki bazı olumsuzlukları gözardı edip çalışabilir ama gerçek uygulamalarda çalıştıramazsınız.
 
Şimdi öncelikle pic öğrenmeye daha yeni başladım ve video derslerde gördüğüm devreyi aynen kurmama rağmen içine hangi senaryoyu yazarsam yazayım sadece 3. led yanıyor o yüzden yazdığım programı atmadım.Ben tekrar incelemeniz için ss leri bir daha atayım.
Ve Seri Port ne demek ?Konfigürasyon ne demek ? Yardımcı olursanız sevinirim.

brsbcq.jpg

brsh4q.jpg

bq4lz.jpg
 
Şuan İndiriyorum.Notlara bakınca inşallah çözülür problemim.
 
Ben PBP ve Mcs programını kullanarak yazmaya çalışıyordum tamamen farklı bir dil çıkınca afalladım şimdi.
 
Pic içerisinde donanımsal seri port(pcdeki rs232 portu) vardır.. Eğer bunu aktif ederseniz, simülatör görüntüsündeki gibi TX pini veri gönderilmediği durumlarda (+) çıkış verecektir..

Bu arada programınızın derlendiğinden emin misiniz? Belki ufak bir hata nedeniyle program derlenmiyordur, simülasyona aynı kodlarla deniyorsundur.. Hex dosyasının değiştirilme tarihi ve boyutunda değişiklik var mı oradan anlayabilirsin..

Olası bir diğer ihtimal de, hex dosyası adı ve konumu çok uzun ise okuyamamış olabilir.. Ya da programı derlerken dosya konumu çok uzun olduğu için derlemeyebilir.. Bir kere başıma geldi mplabda, derleme hatası vermişti dosya konumu çok uzun diye.. Masaüstünde iç içe bikaç klasör oluşturmuştum da.. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,226
Mesajlar
915,948
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst