PIC İle Sensör Haberleştirme

gpar

Üye
Katılım
27 Ağu 2010
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar arkadaşlar,
Ben bir sıcaklık sensörü ile ısıyı algılayıp bunu pıc 'de değerlendirdikten sonra pıc ile bir fanı kontrol etmek istiyorum ve fanın dönüş hzını v.s sıcaklığa göre değiştirmek istiyorum yani sıcaklık arttıkça fanın dönüş hızıda artacak sıcaklık azaırsa fanın dönüş hızıda azalacak bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sensör ile pıc'i nasıl haberleştirrebilirim bunu pıc'de nasıl değerlendirebilirim ve bu değerlendirme sonucunu fana nasıl yansıtabilirim bana bu konuda fikir verebilirmisiniz?
 
Hangi sıcaklık sensörünü kullanacağını belirtmemişsin?
 
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, sensör olarak LM35 CZ sensörünü kullanmayı düşünüyorum aslında bunu kullanmam gerektiğinide bir arkadaşım vasıtası ile öğrenmiştim ben bu işe daha doğrusu pıc'e yeni başlıyorum bu nedenle bana ayrıntılı bi açıklama yaparsanız çok makbule geçer tekrar teşekkür ederim.
 
PIC Programlamayı biliyor musunuz ?
 
Evet güzel soru :) PIC programlama dersini yeni alıyorum mikroişlemciler dersi olarak fakat bu ders sonunda vermek istediğim proje yukarıda bahseettiğim tipten bu nedenle sadece bunu PIC ile nasıl yaparım ya da yapabilirmiyim konusunda bilgi verirseniz sevinirim ayrıca kodları da assembly olarak yazacağım ...
 
gpar bunu senin şuanki bilginle yapabilmen inanki çok zor ancak hazrı bir devreyi belli bir bilgi dahilinde değiştirip yapabilirsin ve yapılmış devre şemaları ile yazılmış açık kodların ( c yada asm ) olan devrelere bakmanı tavsiye ederim bizim burada sana verebileceyimiz sadece herşeyi bitmiş hazır bir devre olurki buda senin ögrenmek açıdan birşey ifade etmez
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,914
Kullanıcılar
450,010
Son üye
aliihsanari

Yeni konular

Geri
Üst