Philips tıraş makinesi pil sorunu

calderon61

Üye
Katılım
13 Şub 2017
Mesajlar
84
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar merhaba, Eski bir philips traş makinem var. Haftada 1 kullanıyorum pazar gününden pazar gününe. O da sadece yanak tüyleri için. Sakal için değil. Pili şarj tutmamaya başladı. Şarjda iken anca çalıştırıyordum. İçini açıp pilini çıkardım. Aynı değerlerde TNL marka pil aldım güzelce lehimledim orjinali gibi. İlk şarjı uzun yaptım bir problem yok çalışıyor. Ancak 2-3 gün sonra kendiliğinden bataryası bitiyor kullanmadan. Sonra dedim ki kendi kendime pil bozuk yada dandik. Bu sefer yine aynı değerlerde ve özellikte varta marka pil aldım ve yine lehimledim. Yine durum aynı. sarjı fulleyip 1-2 dakka kullanıp kaldırıyorum. 1 hafta sonra tekrar kullanmak istediğimde yine şarjı bitmiş oluyor. Yalnız varta marka pilin özelliklerinde şöyle diyor "kendi kendine deşarj oranı 12 ay sonra şarjının % 75'e kadar olan kısmını korur. Pil boşta iken 12 ayda %75 ini koruyor iken neden pil bitiyor 2-3 gün sonra. Nerde hata yapıyorum yada durum niye böyle. Orjinal pili ile iken böyle değildi.
 
Merhaba.

Pilleri lehimlerken çok istiyorsanız içerideki kimyasal bozuluyordur. Lehim yerine Nikel serit puntalayip seriti lehimlemek daha doğru işlem olur.

Cihaz içinde elektronik kart kontrol devresi var ise düşük ihtimal o devre deşarj ediyor olabilir. Cihaz çalışırken ve durduğunda deşarj akımını ölçmek gerekir.
 
İlk pil puntalı idi ısınma falan olmamıştı. Akımı pillerin kutuplarından mı ölçeceğim.
 
Akımı pil ile Tras makinasi arasına takarak olcmeniz gerekiyor. Yani devreye seri girilmeli.

Doğrudan pil kutuplarindan olcemezsiniz.
 
Ölçmeye çalışırken şimdi hiç çalışmıyor. Ne ışık ne bişi. Şarj yerini ölçüyorum 15v çıkıyor. pillerin ordan ölçüyorum 3v ye yakın. Ama motora enerji gitmiyor. Kısa devre bişimi yaptırdık. Nerden kaynaklanmıştır acaba.
Resim temsili alıntıdır.
1703665769486.png

Akımı pil ile Tras makinasi arasına takarak olcmeniz gerekiyor. Yani devreye seri girilmeli.

Doğrudan pil kutuplarindan olcemezsiniz.
bir yanlış yaptım galiba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst