Philips SON-T 100 W E40 Duy

kkkmert

Üye
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
231
Puanları
1
PHİLİPS SON-T 100W E40 DUY Lambayı çevre aydınlatmasında kullanıyoruz arkadaşlar balanstlı ve ignatörlü lamba yaklaşık 25-30dk yandıktan sonra kapanıyor ve bir daha yanmıyor elektriği kesip açtıgmızda tekrar yanıyor ve 25-30 dk sonra geri sönüyor bu şekilde yapan 25 tane lambadan sadece 5-6 tana lamba var.Bu arızayı yapan lambalardan 2 tanesini söküp gerekli baglantıları yaparak lambayı prize bagladım yine aynı sorun var.Lambadan şüpeleniyorum ama lamba ilk başta yanıyor özelliğni yitirmiş olabilirmi diyede aklıma gelmiyor değil bu lambaların özelliğni fazla bilmiyorum bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bende işletme çevre aydınlatmasında Philips SON-T Pro 400 W armatür/lamba kullanıyorum.Fotoselli sistemle havanın kararması ile devreye girip sabah aydınlıkta çıkıyorlar.Yaklaşık 8 yıl önce kurmuştum, tıkır tıkır çalışıyor.Lambanın ekpmanları çok iyi ve dayanıklı, uzun yıllar yıpranmıyor.Satınalma formlarına baktığımda son ampülün alış tarihini bulamadım :) tek sıkıntı açma-kapama ve dış ortam sıcaklık değişimlerinden dolayı ampüllerin uç kısımlarındaki halka şeklindeki madde bir süre sonra içe doğru eğilmeye ve ampül devresini kesmeye başlıyor.Devre kesilince ampül sönüyor, ortam ısısı düşünce eğilen parça dışa doğru düzeldiğinden devre tekrar tamamlanıyor ve ampül yanıyor.Buda gece bir süre yanıyor, ısınma olunca ampül sönüyor, eğer soğuma yapamıyorsa ki 100W ampül kullanıyormuşsun belkide ondan soğumuyor, ampül yanmıyor.Bu yanıp sönme sebeplerinden dolayı geçen hafta 8 adet ampülü değiştirdim.Şimdi hiç sorun yok.Ayrıca tavsiyem lambanın watt'ı ile ampülü wattının aynı olmasına dikkat et, belki farklı olup ampülü normalden fazla ısıtıyorsundur.

Ampüllerini değiştir, tarihi bi yere not et.Aynı sorunla tekrar ne zaman karşılaşacaksın, kaydın olsun, duruma göre stok ampül tutarsın. Kolay gelsin.
 
Sağolun ampull ve ignatör isredim bakalım ilk etepta ampul değiştirecem bakalım ne olacak.
 
İş yerine perşembe akşam gittim 6 tane lamba yanmıyordu.Bende her lambanın siğortasını tek tek indirdim tekrar açtım lamba yandı ve yaklaşık 30 dk sonra söndü ve sabaha kadar yanmamış bazı akşamlar hiç yanmıyor ben ignatördende şüpeleniyorum ateşlemiyor .
 
Eğer sorunun ignatör olsa ilk ateşlemeyide yapmazdı, bence sorunun ampüllerde, ilk onları değiştir çözülmezse ignatöre yönelirsin.Sonucu mutlaka burdan paylaş.
 
Sonucu burda paylaşacam arkadaşlar bu konuda şüpeniz olmasın sorunu bi halledelim ampulleri bi aldırıyım da bakalım.
 
Armatürün tekini söktüm firmaya gönderdim bakalım ordan çıkan sonuca göre birşeyler yazacam buraya.
 
Arkadaşlar bir numune firmaya gönderdim firmadan yanıt geldi sonucu paylaşıyorum herkese yaralı olması dileğiyle.
Yapılan kontrollerde Armatürlerde SON-T 100W Ampul kullanıldığı tespit edilmistir. Armatür150W kademesinde iken 100 W Ampul kullanılması, Ampulün fazla akım çekerek daha parlakyanmasına neden olmaktadır. Ancak bu durum ampulün ömrünün erken sona ermesine sebepolmaktadır. Ampullerin yandıktan sonra kısa sürede kapanması ömürlerinin sonuna geldiğinigöstermektedir. Gelen Numune Armatürün Kademesi uygun konuma getirilerek yapılan uzun süreli Testlerde Armatürün ve Ampulün Normal olarak çalıstığı tespit edilmistir.
 
Mert, bak bu incelemen ve özellikle paylaşman çok iyi oldu.Sorun yaşayanlara öneri olur.
 
Çevre aydınlatmalarını inceledim 50/70 W balanst kullanılmış fabrika ayarı 50w olarak ayarlanmış alınan lamba 70W bu işi yapan firmanın büyük bir yanlışı olmuş ne olacak bakalım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,717
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst