philips monitör arızası

Katılım
18 Haz 2016
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
44
Konum
mersin
arkadaşlar monitördeki sorun ilk açılıyor herşey iyi 3. sn de ekran gidiyor ışık ve yazılar yok kapatma tuşundan kapatıp açıyorum yine gelip 3 sn sonra gidiyor arızalı birşey de göremedim atladıgım ne var acaba bütün kondansatörlerini değiştirdim yine devam ediyor resimde kararmıs bolgedekı elemanlardan süpelendim degıstırdım olmadı kararmada dalgınlıga geldı bıraz fazla ısıtmısım ama sorun yok çalısmayı etkılemedı . bu konuda yardım ve bilgilerinizi bekliyorum şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

aXVmBR.jpg


mEQm8y.jpg


B8q39j.jpg
 
power suply deki elektrolitik kondansatörlerimi değiştirdin ..??
 
E3XkWD.jpg


mrb ilginiz için tşk ederim işaretlediklerimi degıstırdım
 
Bende de aynı sorundan kaynaklı bir kaç monitör var yatmakta olan. Sıkıntı muhtemelen kondansatörlerden kaynaklı deyip kenara koymuştum, işin gerçeği şirket malzemesi olunca da oturup uğraşmamıştım. Değiştirmişken 82uF450v kondansatörüde değiştirseydiniz. Sonuç değişmeyecek olursa muhtemel transistör yada entegre arızası da olabilir.
Konuyu takipteyim.
 
merhaba scorpion42 acaba 82uF450v yerine 100uF450v taksak olurmu
 
merhaba scorpion42 acaba 82uF450v yerine 100uF450v taksak olurmu

Merhaba,
Voltaj değeri uygun (aynı) olduğu sürece farad değerlerinde birebir olmasa da aşağı yukarı değerleri kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmayacaktır ama orijinal değerlere sadık kalmanız her zaman için iyidir.
 
merhaba scorpion42 kardes onuda degıstırdım yıne aynı
 
merhaba scorpion42 kardes onuda degıstırdım yıne aynı

Merhaba,
O zaman entegreleri ve transistörleri kontrol etmek gerekecek. Entegre modellerine bakın eğer ucuz parçalar ise değiştirerek kontrol edebilirsiniz, pahalı ise datashetlerini inceleyerek bacaklarını ölçmeniz gerekecek. Bunun içinde yine boardtan sökmeniz lazım. Eğer hesaplılarsa sökmüşken değiştirmeniz en kolayı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,782
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst