Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba.Sn. edremit bu uyarınız için ayrıca çok teşekkür ederim.Zira dalgınlığımla elektron hızı ile elektriksel alan hızını son okuduğum bir yazıdan yanlış da anımsayarak elektron hızı ile ayni kefeye koymuş da bulundum.Bu kısmını hemen düzeltiyorum.

Düzeltme :Elektronların hızı katı iletkenlerde oldukça da yavaştır,bir bakır iletkende saniyede milimetrelerce düzeyinde çok düşük de olabilmektedir.Nedeni de atomlar arasındaki geçişlerde hızın düşmesine neden olan iç atomik yapıdaki sürtünmeler,elektronların birbiri üzerinden aktarılması sırasında olan gecikme,hız kayıpları,iletimde kullanılan metal telin örneğin %99.99 saflıkta olmaması,içinde fazla sayıda yabancı maddeyi de içermesi yüzündendir.Bu etki bir direnç teli,yani rezistans öğesinde,dirençte ise çok daha fazla belirgindir ve çok daha yavaşlatıcı etkisi de olabilmektedir.Ancak elektronlarla birlikte harekette olanı elektrik alanın elektrik devresindeki iletimi ışık hızına yakın olarak belirli yüzdelerle okuduğum bazı kaynak kitaplarında ayrıca belirtilip kabul edilmektedir.

Boşlukta,gazlarda,suni vakum ortamında(Belirli yüzdede havanın da içinde kalabildiği kısmi vakum ortamlarında),atomun çekirdeğine yakın seyrinde (Atomun çekirdeğine olan uzaklığı ile de atom özellikleri ile de değişebilen oranlarda) elbette elektronların hızında çok büyük farklar vardır.Perendev motorunda aslında katı iletkendeki hızı mevzu bahis konusu idi.Ama siz genelleme yapmak suretiyle her koşuldaki elektron hızlarını ele alıp formülüze etmişsiniz,elinize sağlık.Kaynak tekniği dersinden plazma (Maddenin 4. halidir biliyorsunuz) ark olayında plazmada hareket eden elektron ve çekirdek kısımlarının bu ortamdan geçerken tam anyon ve katyon haline gelmesi ile bu ark ortamından geçiş hızları hocamız olan sn.dip.ing.mak.müh.Burhan Oğuz tarafından - yüklü elektronlar için 100 cm./sn + yüklü katyon (+ yüklü çekirdek) için ise çok daha az,yani 1 cm/sn. olarak yazılıp kara tahtada ayrıca verilmişti,aklımda da yanlış kalmadıysa eğer.(Tam emin olabilmek için eski kaynak ders notlarıma da bakmam lazımdır) Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik meraklısı olarak konuyu baştan sona okudum. Erkan1525 e tamamen hak veriyorum. Penderev veya magnet motor yapılabilirmi bunu araştırıp tartışabiliriz konuyu dağıtmadan. Yukarıda sound124 ün paylaşmış olduğu video nun sahibi WasifKhaloon un bundan başka videolarıda var. Ben diyorum ki
yapılabiliyorsa daha büyüğü neden olmasın.
 
Parandev motoru hakkında yeterince ar-ge yapılmadığını ve mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum.
 
Birçok sahtekar ve sahte video var bu karmaşada bir sonuç elde etmek zor.
 
Muammer Yıldız bu işi başarıyla yapmış birisi.
 
çok güzel bir paylaşım.bence olmaz değip çöpe atılmamalı unutmayın ki şuan ki teknoloji içinde bir zamanlar olmaz deniyordu!
 
Muammer Yıldız bu işi başarıyla yapmış birisi.
Ben onun daha çok dolandırıcı olduğunu düşünüyorum. Bunun için birçok sebep var. Örneğin bir ara patent dağıtmak için niyet mektupları ve teklifler toplarken şimdide seri üretim için beklenmesi gerektiğini falan söylüyorlar. Sürekli bir belirsizlik içindeler. ORTADA SADECE sözde yabancı akademisyenlere gösterilen kapalı bir kutunun videoları var. İstesem öyle bir kutuya istediğim akü motor dişli ve düzeneği yerleştirir günlerce dönmesini sağlayıp şow yapabilirim bende. Bir biriyle çelişen ifadeler v.s v.s O adamın ne olduğu belli değil. Oda perendev gibibir dolandırıcı olabilir.
 
Arkadaşlar,

Bu konuda şu büyüklükte işte su tesiste şu motor kullanılmaktadır diye bir yer gösterebilirseniz bu motorun çalıştığına inanabilirim.

Biliyorsunuz holivudda görsel olarak çok zengin gerçekçi videolar çekebiliyorlar. Bir ara aya ilk adım atan astronotun bile gerçekte aya gitmediği iddia edildi.

Türkiyede işte şurada çalışan bir örnek var diye yer belirtelim oraya gidip evet bu çalışıyor deyip üzerinde araştıralım ama bence bunlar kuru gürültü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst