PCI-LPT'den CNC Kontrol Kartına

alikfaster

Üye
Katılım
4 Kas 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar . Pci to lpt kartı pcye tanıttım (E880 diye bir yerde buldu-halbu ki mach 3 de 0X378 ve 0X278 seçenekleri var bunları manuel mi girmem lazım) 25 pin lpt kablosunu cnc kontrol kartına takınca (interface ile combo TB6560) )kartın üstündeki tüm ledler yanıyor !! bu normal mi ?

İyi çalışmalar
 
Daha açık anlatmalıyım sanırım :)

Pci to lpt de sorun gözükse aşagıdaki adresi göremezdim herhalde diye düşünüyorum..

Ama smps bağlı olmadan , lpt portundan gelen beslemeyle ledlerin yanması ilginç geldi. Bu normaldir diye driverkartına smps yi bağladım , fanlar durdu smps ni fanı hızlıca çalışmaya başladı ve lpt kablosu yanacak gibiydi .

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
PCI'dan takilan parallel kartin o adreste calismasi normal. Mach3 programini kullanmadim ama bir sekilde bu adresi o programa soylemeniz lazim. Manuel girme seçenegi varsa onu deneyin.

Bazi kartlar, bazi modlarda (ornegin EPP, ECP gibi) pinler set edilmis olarak başlıyor, yani siz porta birsey yazmadan 5 volt görmeniz normal.
 
cevap için tşk ederim. Sorun çözüldü. Driver kartına uygun smps olmayınca sorun oldu. voltajı 36v a kadar destekliyorken ben 48voltluk smps yi 39 volta ayarlayıp denemelerimi böyle yapıyordum. 12volt ile deneyince sorun kalktı motorlar dönüyor artık..
İyi çalışmalar
 
merhaba, el çarkı kullanmayı düşünüyormusunuz sisteminizde? benim başım el çarkıyla ilgili dertte olduğu için ve el çarkıyla ilgili sanırım genelde hazır kart kulllanıldığından pek bir çözüm bulamıyorum. amacım el çarkını 2. lpt porttan direkt arada kart olmadan mach3 e tanıtmak..
 
Merhaba,
bendede aynı karttan var, sadece paralel portu bağlıyorum ve 4 led de yanıyor, başka bir bağlantı yok, motoru ve güç kaynağını bağladığım zamanda çalışmıyor zaten, önce 4 ledinde aynı anda yanma sorununu haleltmem gerekiyor. siz 4 ledin yanmasına nasıl çözüm buldunuz?
 
Selamlar,

mach3 port adresine 0xe880 yazarsan çalışacaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst