Paylaşımsız ekran kartı hk.

bu kötü bişey değil. Tam grafik değerlerini sağlayabilmek için 1790 mb ram a ihtiyaç duymuş. Kendi ram'i 512 mb olduğu için geri kalanını senin 3 gb in içinden kendine ayırmış. Bunu devamlı kullanmaz ama, ihtiyaç duyduğunda kullanır. Her bıos aynı değil. Nasıl yapacağını bilemiyorum. Ama bıos larda olabileceğini düşünüyorum. Ama şimdi düşündüm de bıos anakartla ilgili bişey olduğundan orda öyle bi ayar olacağını düşünmüyorum. Sen iyisi mi ekran kartı ayarlarından ayarlamaya çalış. Bıos konusunda yanlış yönlendirdiğim için kusura bakma.

Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim..

iyi çalışmalar...
 
Paylaşımsız ekran kart, ayrı bir kartır. Anakarta sonradan takılır. Kendisine ait rami,işlemcisi soğutması vs. vardır.
Paylaşımlı dediğimiz(on board) ekran kartı ana kartın üzerinde olan, ramini ve işlemcisini bilgisayardan kullanan bir karttır.
Paylaşımlı ekran kartı bilgisayarın işlemcisini ve ramini kullandığı için performans ve kalite açısından düşüktür.(oyun ve 3D uygulamalrında)

ayrılmış video belleği senin ekran kartının ram'idir. yani seni ekran kartın ATI Mobility Radeon HD 4530 512mb dır.
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4530.13972.0.html

Paylaşılan sistem belleğide ekran akrtının zorlandığı yerde ram ihtiyacı olduğu yerde sistemin var olan belleğinden kullanacağı miktarı gösterir.Bir zararı yoktur.
 
benim bilgisayarım DELL INSPRON 1545 benim ekran kartında seninkinin aynını ekran kartıyla alakalı bir sıkıntım yok. sabit değeri 512 mb buda işini rahatlıkla görüyor. ama sen yüksek çözünürlükte oyunlar oynarsan bu ram yetersiz kalıyor ve senin 3gb ramlerinden kullanıyor ve senin çalışmanda herhangi bir aksama meydana gelmiyor.
 
Arkadaşlar ram kullanarak ekran kartını nasıl arttırabileceğimiz konusunda bilgisi olan varmı?
yani BIOS ayarlarından yapılıyor galiba bu işlem..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst