Patlama sonucu ölüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Antalya'da özel hastane de klimaya gaz dolumu yapılırken patlama oluyor. 1 kişi ölü 2 kisi yarali. Patlama sebebi hakkında yorumlarınız nedir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Benzer bir yaralanmali kaza yine Antalyada yaşanmıştı 2015 yilinda.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/klima-iş-kazası-antalya.101268/

Bir kac neden olabilir bu durumun meydana gelmesinde. Sabah hastane calisani arkadaslarimi aradim ama onlarda bilgi vermedi. Sanirim ölümlü vaka oldugu icin adli takipte o yuzden kimse bir yorum yapmiyor. Yarin o hastanenin bagli oldugu merkezlerine servis verecegim yine yuzyuze orda konusurum.

Bu iatenmeyen olaydan dolayi cok uzgunum. Allah kimsenin basina boyle durumlar getirmesin. Olenlere rahmet sevdiklerine bas sagligi diliyorum.
 
Allah rahmet eylesin yakınlarının başı sağolsun.

Klima gazları yanıcı parlayici değil mi peki?
 
Amin Allah rahmet etsin. Patlamanın sonucunu açıklasınlar nedenini daha doğrusu . tedbirsizlikmi başka şeymi.
 
Kompresörlerde patlayıcı gaz kullanımı yaklaşık olarak 14-15 sene önce başladı. Taa o zamanlar eğitimlerde patlayıcı gaz çakmak gazı diye uyarı yapılıyordu ve uyulması gereken prosedürler tek tek anlatılıyordu. 15 yıldır da bu işlerden uzağım. Muhtemelen böyle bir durum olmalı.
 
Allah rahmet eylesin yakınlarının başı sağolsun.

Klima gazları yanıcı parlayici değil mi peki?

Klima gazları patlayıcı yada yanıcı değildir.

son yıllarda r600 adıyla bilinen buzdolabı gazları yanıcıdır. Birde soğuk depolamada kullanılan amonyak yanıcıdır.

asağıdaki resimde R134a gazını görüyoruz. Kocaman yeşil renkte "non flammable gas" yazar. Tutuşmaz diyor.

ylinder_hfc_refrigerants_r134a_sgs_approved_c2h2f4.jpg
 
Evet benim bahsettiğim buzdolabı sistem gazlarıydı, kompresör üzerinde alev işaretiyle uyarı vardı. Kimbilir sivri akıllı bir özel servis klimada denemek istemiştir.

secop-600-komresor.jpg
 
Son düzenleme:
Antalya'da özel hastane de klimaya gaz dolumu yapılırken patlama oluyor. 1 kişi ölü 2 kisi yarali. Patlama sebebi hakkında yorumlarınız nedir
1. Yüksek basınçtan olabilir,
2. Soğutma gazları yerine lpg basanlar var özellikle otomobillere daha az soğutuyor ama ucuz işte. Belki burdaki durumda böyledir. Lakin aklıma gelen daha farklı sebepler de var. Adli incelemede sebep bulunur umarım. Ölene Allahtan rahmet, kalanlara sabır, yaralılara acil şifa dilerim.
 
Ben de tahminimi söyleyeyim. Gazın basıncı var. 410 biraz daha fazla basınçlı bir gaz. Söyle olmuş olabilir kompresör fabrikasyon olarak her hangi bir bölgesinde et kalınlığı az veya dayanıksizdi. Sivi tankida olabilir. Gazi verdiler gaz kompresör yada her hangi bir elemann en zayıf noktasında patlamaya sebep oldu. Cihazda biraz büyükse sanayi tipi patlamanın siddeti artti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst