Paradox Alarm Arızası

ahta

Üye
Katılım
31 Ara 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba,

Paradox marka eski bir alarm sistemim var modelini tam olarak bilemiyorum, bir süredir çalışmıyor servis çağırmayı denedim bir kaç defa daha sorunu dinlemeden hepsi yeni sistem satmanın derdinde, dolayısı ile iş başa düştü. Kabaca bakmaya çalıştığımda tuş paneli ve dış ünitede herhangi bir sorun yok gibi. İçerideki panelde herhangi bir ışık yanmıyor ve kartın üzerindeki rakamlara bastığımda herhangi bir tepki vermiyor. Trafoda sorun var elektrik gelmiyor diye düşündüm ancak sizlere de sormak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ek olarak tuş panelinde 4 numaralı tuş süreki kırmızı yanmakta

Teşekkürler şimdiden,

WhatsApp Image 2020-12-31 at 16.37.20.jpeg
WhatsApp Image 2020-12-31 at 16.37.20 (1).jpeg
 
Aküyü ölçtünüz mü pert gibi? Kitabı yok mu?
 
kitabı yok ancak akü bozuk olsa da çalışması gerekmez mi? Akü sadece elektrik giderse işe yarar diye düşünüyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen
 
@ahta ,
1- bu işlerden anlamıyorsan elinde ölçü aletiyle ölmeyi bilmiyorsan elini sürme
2- trafo aküyü beslemiyorsa akü ölmüştür
3- ölü akü sistemi besleyemez
4-kitapcık yok, o yok, bu yok demek ki bilen biri lazım yada anlayan biri
5-sorun nasıl çözülür? ya birini getirir sistemi test ettirirsin yada sistemi söker anlayan birine götürürsün
ya da pahalı yöntemlere baş vurur önce aküyü değiştirirsin sonra çalışamayan trafoyu yemedi sistemi bir elektronikçiye +++++ daha devam eder.
6- kendi yapabildiğin yetenekleri (ölçmek- avometre var- elektronikten anlarım) belirtmediğin için buradaki yorumlar havada kalacaktır.
7-tavsiye lütfen bildiklerini paylaş biz de yardımcı olmaya çalışalım. eğer bilgin aletlerin ve yeteneğin yoksa lütfen bir elektronikçiye git
 
Bir alarm sistemine kendin müdahale edemiyorsan o sistem senin degildir
 
Yakın zamanda komşununki susmuştu sigartasının attığını görmüştüm. Servisin onayı ile ince bir tel bağlayıp günü kurtarmıştık. Sahibi sonrasında orijinal cam sigortasını temin edip değiştirmişti.
 
Hocam herhangi bir ölçme işlemini bilmiyor iseniz aküyü çıkarın (kırmızı veya siyah ucuz çıkarmanız kafi) sistem kapanıyor ise anlayın ki cam sigortalar atık ve sisteme elektrik gelmiyor. Ancak akü de zayıf olsa elektrik gelmiyor da olsa TBL ışığı yanardı. TBL bize paradoks sistemlerde hataları gösterir. Kartın üzerinde ki tuşlar dediğiniz telefon modülü. Yani onunla işiniz (şimdilik) yok. 4 numaranın sabit yanması demek 4. zon açık kalmış. Direnç ile kapatılmalı veyahut da bağlı olduğu pır dedektör, kapı kontağı ne bağlı ise kontrol edilmelidir.

Ancak unutmayın yapacağınız yanlış ve dikkatsiz işlemler sisteminizin çöp olmasına sebep olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst