Parabolik Floresanlar hakkında?

Katılım
15 Ağu 2016
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
32
Örnek 4*18W parabolik floresan armatürler var. bu armatürün iç kısmındaki engel gibi olan barikatlar ne işe yarıyor.. Parabolik seçmemizin amacı nedir yani? resimde yükledim cevaplarsanız sevinirim...
 

Ekli dosyalar

  • abc.jpg
    abc.jpg
    7.1 KB · Görüntüleme: 18
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba.Otomobil farlarında,elektrikli kuvars sobalarda veya flüoresan armatürlerde yer alan silindirik parabol tip reflektörler,normal yarım küre şekilli olan parabolik aynalarda olduğu gibi, odak noktasındaki bir ışık kaynağından paralel ışık demetlerini belirli amaca uygun ve yönlendirilmiş olarak oluşturmaktır.

Fizikte bir parabolik aynaya sonsuzdan gelen paralel ışınlar odak noktasında noktasal kaynağın bir görüntüsünü oluşturacak şekliyle toplanıp yoğunlaşır,tersine olarak bu ışık kaynağı tam odak noktasında ise ışınlar bu kez tam paralel hale gelip belirli bir yöne daha yoğun olarak gönderilmiş olunur. Otomobil farlarında da,elektrikli sobalarda da ve flüoresan armatürlerde de kullanılan tüm silindirik parabolik aynalarda (yansıtıcılarda,reflektörlerde) temel hedef,bu ışınları arka plana hiç vermeden tek yöne (örneğin flüoresanlarda zemine doğru) daha yoğun olarak paralel demetler (ışınlar) şeklinde yönlendirmek amaçlıdır.

Ara ayırıcı bölmeler (barikatlar) ise örneğin elektrikli sobalarda içerdeki fazla ısıyı dışarı veren hava sirkülasyon deliklerinin açılması amaçlıdır. Flüoresanlarda da reflöktörün ısınmasıyla oluşan fazla ısıyı daha kolay uzaklaştırmak için,bir dizayn kolaylığı veya işlevselliği,farklı bir estetiği amaçlı olabilir. Kolay gelsin.
 
T5 146.3 cm 80w 7000lm floresanların yerine aynı armatür içinde kullanabileceğimiz led floresan veya alternatif öneriniz varmı ?elektronik balast bulamıyoruz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst