Panolardakİ trafo

yusuforal

Üye
Katılım
13 Tem 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
36
arkadaşlar elektrik mühendisliği bölümü öğrencisiyim staj yapıyorum size bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirm
Panoda bulunan trafonunun giriş gerlimleri R VE nötr fazlarından beslenmekte yani giriş gerilimi 220 volt çıkış gerilimi ise yine 220 volt tur.trafodan alınan bu çıkış doğrultucuları plc işlemcisini vs.beslemektedir.burada trafo kullanılmasının amacı nedir?trafonun çıkışından aldığımız 220 volt yerine herhangi bir fazı kullanamaz mıyız örneğin R fazı ve nötr(veya S fazı ve nötr) bunun ne açıdan sakıncaları olur?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İzole Transformatörler :

Yüksek güvenliğin istenildiği iş yerlerinde kullanılan bu trafoların sargıları elektriksel olarak birbirinden ayrılmıştır. İzolasyon, trafoların yapımında primer sargının sekonder sargıdan kesin bir şekilde yalıtılmasına dikkat edilerek itina ile yapılır. Bu amaç için sargılar aynı trafo üzerine ayrı ayrı ve sargılar arası hassas bir şekilde yalıtılarak yapılır.

Şehir Şebeke voltajına direkt bağlantının istenmediği sistemlerde kullanılır.
 
ilave olarak diğer bir faydaları da (Genelde primer ve sekonder sargıları kademelidir) farklı gerilim seviyelerine uyumlu olmalarıdır.
 
Bu cihazlari kullanma aliskanligini yeni yeni kazaniyoruz...Hassas veya elzem yuk beslemelerinde, gerilim dusumune ve/veya gerilim dalgalanmalarina karsi cok iyi bir yontem...
 
Önem arzedensistemlerde güvenlik ve dalgalanmalara karşı maruz kalmaması amacı ile yapılmıştır.
Saygılarımla;
 
Arkadaşların dedıgı gıbı dalgalanmalardan cihazlari ( hassas cihazlar ) korumak amacıyla kullanılıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst